prins christian kronprins frederik kronprinsesse mary herlufsholm

Far og mor var selvfølgelig med, da prins Christian flyttede ind på Herlufsholm. Foto: Keld Navntoft, Kongehuset.

Prins Christian: Glad for at komme hjemmefra

Se de nye billeder af prins Christian, der tager afsked med sine forældre på Herlufsholm kostskole.

Senest opdateret: torsdag 12. august 2021

Både far og mor var med, da prins Christian pakkede sine kufferter,  flyttede hjemmefra og  drog til kostskolen Herlufsholm ved Næstved. Han har haft første dag i sin nye skole, hvor han både skal bo og tage en gymnasie-uddannelse de næste tre år.

Alle der kender kronprinsesse Mary ved, at det må have stukket voldsomt i hendes kæmpe moderhjerte, at sige farvel til sin ældste fødte.

Prins christian herlufsholm
Smilet strålede på prins Christian, da han blev fotograferede i en af Herlufsholms mange bygninger, der oser af historie og traditioner.

Prins Christian er trods alt kun 15 år – fylder 16 år til oktober – men som alle kongelige er han modnet tidligt. Kongelige har tradition for at komme tidlig i skole, og være vant til at påtage sig ansvar og forpligtelser fra barnsben.

Men i modsætning til sin far, kronprins Frederik, og onkel, prins Joachim, så har prins Christian selv fået lov at vælge kostskole, og han har valgt Herlufsholm i Danmark, mens hans far og onkel blev sendt et år til Frankrig som blot 13- og 14-årig, og hans farmor, dronning Margrethe, var et år på kostskole i England.

Der er ingen tvivl om, at prins Christian vil komme til at savne sine tre søskende, prinsesse Isabella på 14 år samt tvillinger, prins Vincent og prinsesse Josephine på 10 år, men det er tydeligt på hans smil på de officielle billeder fra Herlufsholm, hvor hans forældre afleverede ham i går, at det er en glad og spændt ung mand, der ser frem til være sig selv uden fars og mors øjne på sig hele tiden og i stedet kan folde sin egen personlighed ud uden sine mange mindre søskende hele tiden.

En time fra mor og far

prins Christian herlufsholm
Prins Christian havde den nye Herlufsholm-uniform klar på første skoledag.

Derfor er prins Christian ikke så langt hjemmefra, at han ikke kan få et hurtigt besøg i ny og næ af sin mor eller søskende. Det er kun 89 km fra Amalienborg til Herlufsholm, og det tager i følge Google Maps kun 1 time og 10 minutter. Og hvis man kører med den kendte kongelige hastighed, så tager det jo endnu mindre tid.

“Vi er naturligvis glade og stolte over, at den kommende tronarving har valgt os. Vi glæder os til at lære ham at kende, siger rektor på Herlufsholm Skole, Mikkel Kjellberg til sn.dk.

Herlufsholm skole er Danmarks ældste kostskole – stammer helt tilbage fra 1565 – og er præget af traditioner, overklasse, penge, netværk, historie og elever, hvis forældre ofte selv har gået på skolen som barn og ung. En af de mest kendte traditioner er fugleskydning i september, mens der er også en lang række baller, vildtaften, julebal.

Prins Christian får helt sikkert nemt ved at falde til på kostskole og i den nye 1. G klasse. Dels kender han en del til skolen fra sin fætter, prins Nikolai, som også boede på skolens kostafdeling, mens han tog gymnasiet og afsluttede med en studentereksamen i 2018. Flere andre af prins Christians venner og bekendte og især børn af hans forældres omgangskreds går også på skolen eller begynder samtidig med ham. Det drejer sig bl.a. om en af prins Christians bedste venner, Holger Skeel, der er søn af kronprinsparrets venner, Jørgen og Malou Skeel, som allerede går på skolen.

 

Først publiceret: torsdag 12. august 2021
Artiklen er sidst opdateret torsdag 12. august 2021 kl. 06:34

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.