Fra mandag 1. november er der ikke længere spærretid i togene i eftermiddagsmyldretiden i hovedstaden.

Nu kan du rejse med pensionistkortet om eftermiddagen

Fra mandag er spærretiden ophævet, så seniorer i hovedstaden kan rejse på pensionistkort om eftermiddagen. Det glæder Faglige Seniorer.

Senest opdateret: søndag 14. november 2021

Nu dur pensionistkortet også om eftermiddagen.

Fra mandag 1. november kan togkunder, der rejser på pensionistkort i hovedstadsområdet, også tage toget om eftermiddagen.

Fra den dag er der ikke længere den såkaldte spærretid i togene i eftermiddagsmyldretiden. Hidtil har det ikke været tilladt at rejse i tog med pensionistkort mellem klokken 15 og 17.

”DSB har vurderet, at myldretiden om eftermiddagen spreder sig over flere timer, så der kan godt være plads til pensionisterne. Det gør det også lettere for de rejsende, at vi fremover har de samme retningslinjer, der gælder for metro og busser i hovedstadsområdet,” siger kundechef i DSB, Charlotte Saltoft Kjærulff.

Værd at vente på

Afskaffelse af spærretiden om eftermiddagen er en del af den aftale, Faglige Seniorer anbefalede, da organisationen drøftede en ny model for pensionistkortet med trafikselskaberne.

“Spærretiden blev ikke afskaffet straks, da det nye pensionistkort blev indført, men gode ting er værd at vente på. Og nu kan hovedstadens pensionister tage den med ro, hvis de er på besøg eller en tur i byen,” siger direktør i Faglige Seniorer, Palle Smed.

Det er fortsat ikke muligt at rejse med bus, tog og metro med et pensionistkort i morgenens myldretid mellem klokken 7 og 9, hvor der er mange kunder på vej til skole og arbejde.

Ændringen sker fra mandag 1. november 2021 og gælder også for pensionistkort, der er købt inden den dato.

Alle, der er fyldt 66,5 år eller er førtidspensionist, kan købe pensionistkort til tog, busser og Metro i hovedstadsområdet. Læs mere her.

Hvad mener du?

Hvad mener du om, at seniorer i Hovedstaden nu kan rejse på pensionistkort – også om eftermiddagen mellem klokken 15 og 17. Din holdning er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side.

Først publiceret: tirsdag 26. oktober 2021
Artiklen er sidst opdateret søndag 14. november 2021 kl. 10:55

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.