Derfor stiger din vandregning
Mange har fået højere vandregning end sidste år. Årsagen er corona-epidemien, siger vandværker.
Senest opdateret: mandag 14. februar 2022
Mange danskere har kunnet konstatere, at deres vandregning blev lidt højere sidste år. Ligesom med så meget andet i denne tid, så kan vi også give corona skylden for det
Det oplyser DANVA, der er de danske vandværkers brancheorganisation.
Mens hver af os brugte 101 liter vand i døgnet i gennemsnit i 2019, så steg det forbrug til 104 liter i døgnet under nedlukningen.
”Fordi danskerne har trukket ud i deres eget toilet derhjemme i stedet for på arbejdspladsen eller på undervisningsinstitutionen, så er vandregningen for den gennemsnitlige husstand steget med knap 200 kr. i forhold til året før. Når det er sagt, så faldt det samlede vandforbrug i samfundet en smule, da institutioner og erhvervslivet brugte mindre vand i 2020,” siger fagleder i DANVA, Thomas Sørensen.
Vådservietter er et stigende problem
Måske har danskerne også snottet mere under corona og måske anvendt flere vådservietter og end tidligere.
Hvert fald har vandselskaberne oplevet en stigning i udgifterne til at rense stoppede pumper for de populære plasticklude.
”Vandselskaberne oplyser, at problemet med vådservietter i kloakken er blevet fordoblet de seneste ti år. Der er i sidste ende kun vandkunderne til at betale de øgede udgifter, som vandselskaberne har fået af den grund,” siger Thomas Sørensen.
En undersøgelse, som DANVA har foretaget blandt vandselskaberne i foreningens benchmarking, viser, at vådservietter, der smides i toilettet, koster DANVAs medlemmer cirka 80 millioner kroner om året.
Vådservietter, der ikke kan opløses, må under ingen omstændigheder kastes i toilettet.
Først publiceret: torsdag 28. oktober 2021
Artiklen er sidst opdateret mandag 14. februar 2022 kl. 15:40