Susan Hedlund arbejder for, at seniorer i København kan have et så aktivt og socialt liv som muligt. Foto: Søren Zeuth

En ildsjæl for byens seniorer

Susan Hedlund er til daglig koordinator i foreningen Sydhavnens Seniorer i Kvartershuset og stiller op til Borgerrepræsentationen: "Seniorer fortjener at være en del af fællesskabet".

Senest opdateret: torsdag 4. november 2021

Vi møder Susan Hedlund på vej ned ad Borgbjergsvej i Københavns Sydhavn.

Hun har netop afleveret to af sine børnebørn og er på vej til Kvartershuset, der ligger midt på Borgbjergsvej på Anker Jørgensens Plads.

Her – i hjertet af Sydhavnen –  har Susan Hedlund sin daglige gang som koordinator i Sydhavnens Seniorer, hvor hun skaber aktiviteter for seniorer med fællesskabet i centrum.

Efter corona-nedlukningerne, hvor der kun kunne gennemføres få udendørsaktiviteter, er der kommet fuld gang i huset igen.

”Mange af vores seniorer har virkelig lidt afsavn under nedlukningerne, så alle er glade for at komme i gang igen, ” forklarer hun.

Vil blive gammel ude hos Susan

Der er over 1.200 seniorer, der deltager i aktiviteterne, som spænder vidt fra fællesspisning flere gange ugentligt, til gymnastik, kor, banko, strikkeklub, fitness, udflugter, rejser og meget mere.

Susan Hedlund arbejder for, at seniorer i København kan have et aktivt socialt liv. Foto: Søren Zeuth.

At huset er et aktiv for seniorerne, understreges af anekdoten om borgmesteren, der engang sagde til Susan Hedlund, at han gerne vil blive gammel ude hos hende.

”Det var pænt sagt, men vi prøver virkelig også at skabe muligheder for at brugerne har et så aktivt seniorliv som overhovedet muligt,” fortæller Sudan Hedlund.

Ikke langt fra ord til handling

I det store fællesrum på første sal er der altid kaffe på kanden og gæster om bordet.

Susan Hedlund falder i snak med et par brugere af huset og får de seneste nyheder om en af de faste brugere, der har været syg den seneste uge.

I foreningen Sydhavnens Seniorer er der blandt andet madklub to gange om ugen, hvor frivillige hjælper med madlavningen. Foto: Stine Falkenberg Kehler

Hun når også at sikre sig, at der er styr på alt til dagens arrangement, hvor en demensrådgiver holder oplæg, og der serveres frokost. Endelig når vi ind på hendes lille kontor i bagerste hjørne, hvor Susan Hedlund fortæller lidt om sig selv:

”Jeg har altid været en person, hvor der ikke er langt fra ord til handling. Der skal ske noget, og man skal tage sit liv alvorligt. Det har jeg haft med mig, siden min tid som tillidsvalgt i HK.”

“Arbejdet i Sydhavnens Seniorer er vigtigt for mig, da jeg meget konkret får lov at kæmpe for fællesskabet. Men som politiker i Københavns Borgerrepræsentation er det også vigtigt for mig at præge rammerne for det gode liv i byen.”

Seniorer med i fællesskabet

Mobiltelefonen ringer et par gange, og et par sager på morgendagens møde skal gennemgås, inden Susan fortsætter:

”Jeg bestræber mig på at være en politiker, som ikke bare snakker om tingene. I dagligdagen praktiserer jeg det, jeg mener. Jeg kender til dagligdagen for de mange seniorer, som bor i København. Og jeg synes, de fortjener at være en del af et fællesskab, som kan mere og andet end den kommunale hjemmepleje.”

“Hjemmeplejen skal være i orden, og byen skal være tryg og sikker, men det kan ikke stå alene. I Sydhavnens Seniorer tilbyder vi et dagligt samvær og et større netværk i lokalsamfundet. Her skal vi kunne rumme hinanden, for jeg tror, at fællesskabet gør livet bedre og lettere for os alle sammen.”

Vi når ikke længere. Susan Hedlund skal til et møde i Valby med frivillige, som støtter hendes kamp for at blev genvalgt i Københavns Kommune den 16. november.

 

Først publiceret: torsdag 4. november 2021
Artiklen er sidst opdateret torsdag 4. november 2021 kl. 11:53

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.