Flere elselskaber fortsætter med at vildlede forbrugere. Nu er to selskaber politianmeldt af Forbrugerombudsmanden.

Er du kontaktet af disse elselskaber? Så er du måske blevet snydt

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt de to elselskaber Grow Energy og Elektron for uønsket telefonsalg og vildledning af forbrugere.

Senest opdateret: søndag 14. november 2021

Er du blevet kontaktet af Grow Energy eller Elektron, så er måske er du blevet snydt.

Forbrugerombudsmanden har nemlig politianmeldt de to elselskaber Grow Energy og Elektron for uønsket telefonsalg og vildledning af forbrugere.

Desuden er virksomheden BigInGreenland politianmeldt for medvirken til Grow Energys ulovlige telefonsalg.

Forbrugerombudsmanden politianmelder elselskaberne Grow Energy og Elektron for at have overtrådt forbrugeraftalelovens forbud mod telefonsalg og for i strid med markedsføringsloven at have vildledt flere forbrugere under telefonsamtalerne.

Også BigInGreenland – der er en såkaldt leadvirksomhed – er blevet politianmeldt for at have medvirket til Grow Energys ulovlige opkald. En leadvirksomhed indhenter forbrugernes samtykke til at blive kontaktet telefonisk ved for eksempel at tilbyde forbrugerne at deltage i konkurrencer på nettet. Leadvirksomheden videresælger herefter forbrugernes samtykke til andre virksomheder.

Hvis forbrugerne ikke har givet samtykke til opkaldene, er forbrugerne ikke bundet af eventuelle aftaler. Hvis forbrugerne er blevet vildledt under telefonsamtalerne, kan aftalerne tilsidesættes som ugyldige.

Derfor er Grow Energy politianmeldt

Grow Energy bliver politianmeldt for at have ringet til 12 forbrugere i perioden fra januar 2021 til maj 2021 uden forudgående samtykke fra forbrugerne og for at have vildledt otte af forbrugerne under telefonsamtalerne.

Forbrugerombudsmanden vurderer, at Grow Energy blandt andet har vildledt ved at udgive sig for eller give indtryk af at ringe fra forbrugerens nuværende elselskab og ved at give urigtige oplysninger om, at forbrugerne for eksempel kunne spare 1.300-1.500 kroner om året ved at skifte elselskab til Grow Energy.

BigInGreenland bliver politianmeldt for at have medvirket til ni af de ulovlige opkald. Leadvirksomheden har medvirket ved at sælge urigtige oplysninger til Grow Energy om, at de ni forbrugere havde deltaget i en konkurrence på internettet, hvor de gav samtykke til at blive kontaktet telefonisk af Grow Energy.

Derfor er Elektron politianmeldt

Elektron bliver politianmeldt for at have ringet til 12 forbrugere i perioden fra maj 2020 til januar 2021 uden forudgående samtykke fra forbrugerne. Forbrugerombudsmanden politianmelder også Elektron for at have vildledt tre af forbrugerne og anvendt en aggressiv markedsføring over for to andre af forbrugerne under telefonsamtalerne.

Forbrugerombudsmanden vurderer, at Elektron blandt andet har vildledt ved enten at give indtryk af at ringe fra en forbrugers nuværende elselskab eller ved at give urigtige oplysninger om, at Elektron kunne tilbyde forbrugerne en billigere lokal elaftale.

I et opkald til to samboende forbrugere har Elektron desuden oplyst i strid med sandheden, at de havde vundet i en konkurrence, og at telefonsælgeren derfor havde fået lov til at tilbyde dem en fastprisaftale på strøm. Elektron har tilkendegivet, at de ønsker at vedtage en udenretlig bøde på 110.000 kr. for overtrædelserne omfattet af politianmeldelsen, hvorefter sagen kan afsluttes.

Forbrugerombudsmand: Ikke bundet af aftalen

Om forholdene siger for forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen:

”Vi modtager fortsat mange klager over enkelte elselskabers telefonsalg. Hvis forbrugerne ikke har givet samtykke til at blive ringet op, er de ikke bundet af aftalen med elselskabet.”

”Forbrugerne klager typisk over, at telefonsælgerne lader som om, at de ringer fra forbrugerens nuværende elselskab, eller at de giver forkerte oplysninger om, at forbrugeren kan spare penge ved at skifte elselskab. Hvis forbrugerne er blevet vildledt til at indgå en aftale med elselskabet, er de naturligvis ikke bundet af aftalen.”

Advar andre om selskaberne

Du kan fortælle andre, der måske har fået henvendelser fra de to elselskaber Grow Energy og Elektron? Det kan du gøre ved at dele artiklen på Faglige Seniorers Facebook-side.

Først publiceret: fredag 5. november 2021
Artiklen er sidst opdateret søndag 14. november 2021 kl. 10:58

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.