PensionDanmark har 765.000 medlemmer og har netop fået prisen som Danmarks bedste pensionsselskab blandt andet på grund af grønne investeringer. Foto: Ursula Bach, PensionDanmark.

Vinder pris: Her er Danmarks bedste pensionsselskab

Investeringer i den grønne omstilling og fokus på kundeservice gennem ny it-platform blev fremhævet, da PensionDanmark fik pris.

Senest opdateret: mandag 14. februar 2022

Danmarks største arbejdsmarkedspensionsselskab Pension Danmark har vundet den regionale pris som årets danske pensionsselskab.

Det skete, da de bedste pensionsselskaber i Europa blev fremhævet ved IPE Awards 2021.

Prisuddelingen IPE Awards bliver ofte beskrevet som pensionsbranchens svar på Hollywoods Oscar-uddeling

Ved prisuddelingen i Madrid torsdag aften, blev det fremhævet, at PensionDanmark i sin investeringsstrategi har haft fokus på at investere i den grønne omstillings frontløbere i industrier med store behov for at nedbringe deres CO2-udledning.

Investerer i udfordrede brancher

“Prisen markerer, at juryen er enige i vores opfattelse af, hvordan investorer bedst kan bidrage til den grønne omstilling og leve op til vores samfundsansvar,” siger adm. direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen.

“Det sker ved at investere i virksomheder, der i selv de mest udfordrede brancher som shipping, byggematerialeindustrien og landbruget er gået i gang med at omlægge deres forretningsmodeller i en klimavenlig retning. I stedet for den nemme løsning, hvor man kun investerer i “grønne darlings”. Det er greenwashing,” lyder det fra Torben Möger Pedersen

Hertil kommer PensionDanmarks investeringer i bæredygtigt byggeri og i vedvarende energi-infrastruktur over hele verden.

Kundeservice og lave omkostninger

Også PensionDanmarks fokus på nyskabende effektivisering af kundeservice gennem digitalisering blev fremhævet som en begrundelse for prisen som Danmarks bedste pensionsselskab.

PensionDanmark har i år som det første pensionsselskab i Europa skiftet til en ren cloud-baseret it-platform, som giver mere effektiv og individualiseret kundeservice og holder administrationsomkostningerne nede.

PensionDanmark har tidligere modtaget hovedprisen ved IPE Awards som “European Pension Fund of the Year” i 2017, 2018 og 2020.

PensionDanmark

PensionDanmark administrerer overenskomstbaserede pensions- og sundhedsordninger aftalt mellem på den ene side 11 fagforbund og på den anden side 28 private og offentlige arbejdsgiverforeninger.

I 2020 havde PensionDanmark 765.300 medlemmer.

PensionDanmarks administrationsbidrag var 297 kroner i 2021. Beløbet er blandt de de laveste omkostninger i branchen.

Først publiceret: fredag 3. december 2021
Artiklen er sidst opdateret mandag 14. februar 2022 kl. 15:35

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.