Bliver du ringet op af person, der udgiver sig for at være fra politiet, så vær skeptisk. Og smid røret på.

Politiet roser ældre mænd for dette

Ældre bliver ringet af af person, der udgiver sig for at være fra politiet.

Senest opdateret: fredag 10. december 2021

To ældre mænd gjorde det helt rigtige, da de forleden blev ringet op af en person, da sagde han kom fra politiet.

De lagde nemlig røret på. Og det var klogt.

For politiet havde nemlig intet med opkaldet at gøre, oplyser politiet.

Lån på 90.000 kroner

Her var var der skete:

En 70-årig mand fra Hørsholm blev omkring kl. 15 ringet op af en mand, der præsenterede sig som ansat ved Nordsjællands Politi.

Den fremmede mand i telefonen spurgte, om den 70-årige var klar over, at der for nylig var optaget et lån på 90.000 kroner i mandens navn i Santander Bank, og hvis den 70-årige ikke var klar over dette, ville den fremmede i telefonen annullere lånet.

Anmelderen fornemmede, at noget var galt, hvorfor han klogelig lagde røret på – for Nordsjællands Politi havde ikke noget med telefonopkaldet at gøre, oplyser politiet.

Samme type opkald gik 88-årig mand fra Hørsholm klokken 15.15. Også her præsenterede en mand en telefonen sig som ansat i Nordsjællands Politi.

Manden lugtede lunten og lagde røret på.

Hjælp med at advare andre

Hjælp med at advare andre om falske opkald fra politiet. Del artiklen på Faglige Seniorers Facebook-side.

Opringning fra politiet?

Politiet oplyser, at det særligt er ældre kvinde, der  bliver snydt til at overføre penge eller udlevere deres kort og koder. Politiet opfordrer derfor til, at man er ekstra opmærksom, hvis man bliver ringet op af nogen, der oplyser, at de ringer fra banken, politiet eller andre myndigheder.

Politiet vil ikke ringe og bede om dine kontooplysninger, eller om at du overfører penge, og svindlerne kan med teknologi få det til at se ud som om, de ringer fra et andet nummer, end de i virkeligheden gør.

Er man i tvivl om, hvorvidt personen i røret er den, de siger, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og evt. den afdeling, han er ansat i. Læg på og ring så selv op til hovednummeret og spørg efter vedkommende – på den måde kan man få afklaret, om vedkommende vitterligt er den, de siger.

Derudover advarer politiet imod, at man udleverer sine kreditkort eller andre personlige oplysninger til nogen i telefonen.

Svindlerne går ofte målrettet efter ældre personer, hvorfor politiet også opfordrer børn eller børnebørn til at tage en snak med deres ældre familiemedlemmer og advare dem om denne fremgangsmåde samt vejlede i, hvordan man kan undgå at blive snydt.

Først publiceret: fredag 10. december 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 10. december 2021 kl. 13:46

Emner: