Der var ekstra mange ansøgninger om varmetillæg i 4. kvartal 2021.

Mange pensionister søger hjælp til høje varmeregninger

Varmeregningerne stiger. Det kan mærkes hos Udbetaling Danmark, hvor flere pensionister end normalt søger om varmetillæg.

Senest opdateret: tirsdag 25. januar 2022

Er din varmeregning også steget? Det kan mærkes i et stramt pensionistbudget.

Derfor skrev vi i sidste uge om, hvordan du søger varmetillæg og personligt tillæg til de ekstra udgifter.

Mange flere ansøgninger

Omkring 130.000 pensionister får varmetillæg.

Vi har spurgt Udbetaling Danmark, om der har været ekstra mange ansøgninger om varmetillæg.

Udbetaling Danmark har svaret:

“Udbetaling Danmark har generelt oplevet øget aktivitet i forhold til både ansøgninger og telefoniske henvendelser omkring varmetillæg i 4. kvartal 2021. Det kan dog ikke entydigt udledes, at stigningen i antallet af ansøgninger om varmetillæg alene skyldes stigende energipriser, da tallene også dækker over for eksempel ansøgninger i forbindelse med flytninger og ansøgninger fra nye pensionister.”

Her er tal fra Udbetaling Danmark for ansøgninger om varmetillæg i 4. kvartal af 2020 og 2021. Som det kan ses, er antallet af ansøgninger steget.

Ansøgning om varmetillæg
Oktober November December I alt
2020 1.353 1.387 1.404 4.144
2021 1.364 2.037 1.881 5.282
Ekstra i
2021
11 650 477 1.138

Tallene viser, at 27,4 procent flere har søgt om varmetillæg i 4. kvartal 2021 sammenlignet med 4. kvartal året før.

I oktober var der 0,8% procent flere ansøgninger, i november hele 46,8 procent flere ansøgninger og i december 33,9 procent flere ansøgninger.

Det har desværre ikke været muligt at få tal for ansøgte beløb.

Kan også søge om en ny beregning

Hvis din varmeregning er steget meget, kan du også søge om at få lavet en ny beregning. Derfor har vi også spurgt Udbetaling Danmark om, hvor mange der har bedt om en ny beregning.

“Vi har desværre ikke tal for, hvor mange borgere der har bedt om ny beregning,” svarer Udbetaling Danmark.

“Mange flere pensionister kunne uden tvivl få varmetillæg, men man skal søge om det. Det kommer ikke automatisk, og derfor er der desværre pensionister, som ikke får søgt. Lige nu burde flere pensionister også bede om en ny beregning af deres varmetillæg, fordi regningerne stiger så meget,” siger socialrådgiver hos Faglige Seniorer Carsten Riis.

“Der er hjælp at hente i kommunens borgerservice, hvis man ikke selv kan finde ud af at søge. Kommunerne burde selv tage initiativ til at informere om varmetillæg, personligt tillæg og hjælp til at søge i denne tid, hvor alle varmeregninger stiger, og kommunerne jo faktisk har fået 100 millioner til at dække tillæg i forbindelse med de ekstra udgifter.”

Informerer i brev

Udbetaling Danmark oplyser pensionisterne om muligheden for at søge om varmehjælp og ny beregning i det årsbrev, de sender til dem, der modtager varmehjælp, og hvor de får at vide, hvor meget de får i varme det kommende år.

Det brev blev sendt ud i slutningen af november og begyndelsen af december 2021, hvor statistikken viser, at der har været ekstra mange ansøgninger.

Du kan læse meget mere om varmetillæg her på borger.dk

Ingen tal for personligt tillæg

Hvis din varmeregning eller elregning er steget meget, er det også muligt at søge om et personligt tillæg til den ekstra udgift. Det kan du læse mere om her.

Det har desværre ikke været muligt at få tal for, om der har været ekstra mange ansøgninger om personligt tillæg, da man skal søge sin egen kommune.

Derfor er det de enkelte kommuner, der ligger inde med tallene.

Spørg socialrådgiveren om varmetillæg og personligt tillæg

I Faglige Seniorers brevkasse kan du spørge socialrådgiver Carsten Riis om varmetillæg, personligt tillæg, folkepension og andre sociale spørgsmål.

Spørg socialrådgiveren

Først publiceret: tirsdag 25. januar 2022
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 25. januar 2022 kl. 15:50

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.