Det lyder spændende, når Publishers Weekly skriver: ”Historien tager den ene drejning efter den anden, og både politiet og læseren står forbløffet tilbage.”

Ny bog af Nordens nye krimikonge: Den trofaste læser

Første bind i nordisk krimiserie af den finske succesforfatter Max Seeck.

Senest opdateret: tirsdag 8. februar 2022

Max Seeck er Finlands mest succesfulde krimiforfatter. Nu udkommer han for første gang på dansk med en ny krimiserie om efterforskeren Jessica Niemi.

Den unge efterforsker fra Helsinkis politi Jessica Niemi bliver sat på opklaringen af en meget udsædvanlig drabssag: Krimiforfatteren Roger Koponens kone findes myrdet siddende alene ved spisebordet derhjemme, klædt i en sort aftenkjole og med ansigtet stivnet i et bizart smil.

Hvad der ved første øjekast ligner en forstyrret persons absurde værk, viser sig at være det første i en række rituelle mord – som alle følger et mønster hentet fra Koponens berømte trilogi.

Jessica Niemi og hendes team arbejder på højtryk for at forhindre flere døde, men gerningsmanden er altid et provokerende skridt foran. Hvad angår motivationen for disse grusomheder, famler politiet helt i blinde. Indtil det går op for dem, at ofrene alle sammen ligner Jessica Niemi skræmmende meget … Er det her personligt?

Den holdt mig oppe hele natten, jeg slugte den råt i et træk og måtte tjekke under sengen.

Forfatteren Sara Blædel

Om forfatteren

Max Seeck regnes for at være Finlands mest succesfulde krimiforfatter og er kendt for sine medrivende og spændingsdrevne bøger.

“Den trofaste læser” røg ind på New York Times’ bestsellerliste og er solgt til over 40 lande.

Bogen er udgivet på Gudkind forlag den 7. april 2021.

 

Først publiceret: mandag 7. februar 2022
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 8. februar 2022 kl. 12:58

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.