Skattefri varmecheck på vej til mange pensionister.

Varmecheck på vej til 320.000 husstande

Et nyt politisk forlig betyder en skattefri varmcheck på cirka 3.750 kroner til dem, der rammes hårdes af de højere varmeregninger. Se hvem der kan få.

Senest opdateret: mandag 27. juni 2022

Den skattefri varmecheck vil være på cirka 3.750 kroner.

Varmechecken målrettes husstande med en årlig husstandsindkomst under 550.000 kroner og en varmekilde, der er ramt af høje prisstigninger.

Bestemte varmekilder

Varmechecken bliver målrette husholdninger med disse varmekilder, der er særligt udsat for prisstigninger:

  • Individuelle gasfyr
  • Fjernvarmeområder med gasandel på mere end 65 procent eller områder baseret på kombinationer af el og gas med tilsvarende gennemsnitlige prisstigninger
  • Husstande med elvarme som primær varmekilde (elpaneler og varmepumper), der oplever en tilsvarende prisstigning.

Det fremgår ikke af forligsteksten, hvilke registre der skal bruges til at finde varmekilderne, men det mest sandsynlige er Bygnings- og Boligregistret (BBR).

Grænse for indkomst

Der vil være en indkomstgrænse, så kun husstande med en samlet årlig, personlig indkomst på maksimalt 550.000 kroner efter AM-bidrag (ca. 598.000 kr. før AM-bidrag) vil kunne modtage varmechecken.

Vi ved desværre ikke endnu, hvilket indkomstår man vil bruge, i forbindelse med varmechecken, fordi partierne ikke har skrevet noget om det i forligsteksten. Vi følger med i lovforslag og udmeldinger, og skriver i nyhedsbrevet, lige så snart der er nyt.

Kommer automatisk

Varmechecken vil blive udbetalt automatisk, uden at du skal søge om den. Modtagerne identificeres ud fra registeroplysninger.

Lovforslaget fremsættes i Folketinget 6. april, men pengene forventes først at være klar til udbetaling til maj, oplyser ministeriet til Berlingske:

“Ministeriet arbejder på at få varmechecken ud til borgerne så snart som muligt. Lovforslaget bliver fremsat i Folketinget 6. april. Alt efter hvordan Folketinget tilrettelægger processen ventes loven vedtaget i maj.
Først når loven er vedtaget, har ministeriet hjemmel til at behandle de data, der skal bruges til udbetaling. Udbetalingen af varmechecken sker hurtigst muligt derefter.”

Om aftalen

Aftalen er indgået den 11. februar 2022. Partierne bag forliget er Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Frie Grønne, Alternativet og Kristendemokraterne. Der er afsat 1 milliard til varmechecken.

Vi skrive i vores nyhedsbrev, når der er nyt om varmechecken. Får du ikke Faglige Seniorers gratis nyhedsbrev, kan du tilmelde dig her

Udover den skattefri varmecheck har pensionister også muligt at søge om varmetillæg og om et personligt tillæg til at dække de øgede udgifter. 

Først publiceret: fredag 11. februar 2022
Artiklen er sidst opdateret mandag 27. juni 2022 kl. 11:17

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.