Ud af 64 initiativer på ligestillingsområdet er 2 målrettet seniorer.

Ligestillingsminister sætter fokus på ensomhed og ældre LGBT+personer

Med ny ligestillingsplan sætter ligestillingsminister Trine Bramsen fokus på ældre LGBT+personer og deres møde med omsorgs- og sundhedsvæsenet. Også indsats for at modvirke ensomhed hos ældre mænd.

Senest opdateret: mandag 13. juni 2022

Ligestilling handler ikke kun om ligestilling blandt mænd og kvinder – men også om ensomhed blandt ældre mænd og ældre LGBT+personers møde med omsorgs- og sundhedsvæsenet.

Det fremgår af regeringens perspektiv- og handlingsplan for ligestilling i 2022, som ligestillingsminister Trine Bramsen netop har offentliggjort.

Her præsenteres 64 ligestillingsinitiativer fordelt på 13 ministerområder.

“Ligestilling mellem kvinder og mænd er en af de vigtigste danske værdier. Vi er langt, men jeg vil som ligestillingsminister gerne slå fast, at vi ikke har ligestilling i Danmark endnu, hvilket også fremgår tydeligt af handleplanen. Ligestilling kommer ikke af sig selv. Det kræver politik, og regeringen har en klar ambition om at gøre en forskel,” siger ligestillingsminister Trine Bramsen.

Ensomhed blandt ældre

På ældreområdet har Ligestillingsministeriet fokus på 2 initiativer.

Til en indsats mod ensomhed og funktionstab hos ældre er der afsat 16,1 millioner kroner til at udvikle og afprøve indsatser for at modvirke ensomhed blandt ældre med særligt fokus på ældre mænd.

Her vil organisationer eller foreninger i samarbejde med de ældre selv og fagprofessionelle, for eksempel i hjemmeplejen, kunne søge midler til at modvirke ensomhed.

Livskvalitet hos ældre LGBT+personer

Der vil blive igangsat en undersøgelse af levevilkår og livskvalitet for LGBT+ personer i Norden, særligt ældre. Det er Danmark og øvrige lande i norden der vil undersøge levevilkår og livskvalitet for ældre LGBT+ personers møde med omsorgs- og sundhedsvæsenet.

Undersøgelsen skal bidrage til viden og præsentere konkrete anbefalinger til forbedring af ældre LGBT+ personers livskvalitet.

Ud over at læse om de 64 konkrete initiativer kan man finde relevante tal og fakta på ligestillingsområdet og se, hvordan det er gået med at gennemføre initiativerne fra sidste år.

Læs “Redegørelse/Perspektiv- og handlingsplan for ligestilling 2022” HER

Hvad står LGBTI+ for?

LGBTI+ er en engelsk forkortelse for lesbian, gay, bisexual, transgender og intersex, som er den internationale fællesbetegnelse for bøsser, lesbiske, biseksuelle, transpersoner og interkønnede.

Plusset signalerer, at flere grupper som for eksempel non-binære og queer-personer også er inkluderet.

Kilde: Institut for Menneskerettigheder

 

 

Først publiceret: fredag 25. februar 2022
Artiklen er sidst opdateret mandag 13. juni 2022 kl. 15:31

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.