Vi kan alle blive udsat for lommetyve og tasketyve.

Hvornår dækker forsikringen? Skal man råbe “Stop tyven”?

Det er ærgerligt at blive udsat for lommetyve og tasketyve. Men hvornår gælder forsikringen egentlig? Skal man råbe "Stop tyven" for at forsikringen dækker? Få svaret her.

Senest opdateret: mandag 13. juni 2022

Har du også hørt, at du skal råbe ”stop tyven”, hvis du blive udsat for røveri for at være dækket af forsikringen?

Det har vi spurgt Alka forsikring om. Her er deres svar:

Skal man råbe ”stop tyven”, hvis man blive udsat for røveri?

“I forhold til om det har betydning for, om forsikringen dækker, så nej. Det er et gammelt levn, at man tror, at man skal gøre anskrig.

Taske og indhold bliver dækket, også selvom du ikke har set tyveriet. For eksempel hvis du får stjålet din taske fra en café. Du skal altid kunne sandsynliggøre, at der er sket et tyveri. Tabte og glemte ting bliver nemlig ikke dækket.

Der er dog visse ting, der ikke er dækket, hvis du ikke bemærker tyveriet. For eksempel kontanter og smykker,” svarer Alka.

Hvordan dækker forsikringen?

Hvordan du er forsikret, afhænger af hvilke forsikringer du har.

Helt overordnet er det vigtigt, at du har de forsikringer, der passer til din livssituation. Uden at du tænker over det, kan du betale for meget for dine forsikringer og derfor være dækket for mere, end du har behov for. Det kan også være, at du betaler for lidt, og derved risikerer du at være underforsikret.

Alka anbefaler, at du en gang om året får lavet et forsikringstjek, så du har de rigtige forsikringer, hvis uheldet skulle være ude.

Alkas forsikringsrådgivere kan hjælpe dig med at få et overblik over, hvordan du er bedst forsikret. Bestil et opkald fra Alka og få et uforpligtende forsikringstjek: Klik her, hvis du vil ringes op hurtigst muligt.

Kilde: Alka

 

Først publiceret: tirsdag 19. april 2022
Artiklen er sidst opdateret mandag 13. juni 2022 kl. 15:17