Ved du, hvilken forsikring der dækker, hvis der er indbrud i bilen?

Hvilken forsikring dækker, hvis du får indbrud i bilen?

Indbrud i bilen kan give skader på bilen, og du kan miste ting, som ligger i bilen. Hvilken forsikring dækker skaderne? Se det her.

Senest opdateret: mandag 13. juni 2022

For kort tid siden havde vi indbrud i vores bil. En rude blev smadret, og vi fik stjålet en pakke fra bilen. Tyvene blev nok skuffede, da de så, at det var en pude med en kanin på.

Men hvilken forsikring dækker skaden på bilen, og hvordan er pakken dækket? Det har vi spurgt Alka forsikring om.

Du kan se svaret her:

Hvilken forsikring dækker, hvis der er indbrud i bilen?

“Din indboforsikring vil dække, hvis der er blevet stjålet ting fra bilen, for eksempel en taske eller en pakke.

Din kaskoforsikring vil dække de skader, der eventuelt er på bilen i forbindelse med et indbrud, eller hvis bilen bliver stjålet.

En bilforsikring består af flere dele. Den lovpligtige ansvarsforsikring dækker kun de skader, din bil kan komme til at lave på andre eller andres ting. En kaskoforsikring er ikke lovpligtig, men er dog noget, de fleste vælger til, da den er nødvendig for at få dækket skader på egen bil,” svarer Alka.

Hvordan dækker forsikringen?

Hvordan du er forsikret, afhænger af hvilke forsikringer du har.

Helt overordnet er det vigtigt, at du har de forsikringer, der passer til din livssituation. Uden at du tænker over det, kan du betale for meget for dine forsikringer og derfor være dækket for mere, end du har behov for. Det kan også være, at du betaler for lidt, og derved risikerer du at være underforsikret.

Alka anbefaler, at du en gang om året får lavet et forsikringstjek, så du har de rigtige forsikringer, hvis uheldet skulle være ude.

Alkas forsikringsrådgivere kan hjælpe dig med at få et overblik over, hvordan du er bedst forsikret. Bestil et opkald fra Alka og få et uforpligtende forsikringstjek: Klik her, hvis du vil ringes op hurtigst muligt.

Kilde: Alka

Først publiceret: tirsdag 26. april 2022
Artiklen er sidst opdateret mandag 13. juni 2022 kl. 15:38

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.