Invitation til et stik mod corona er slut i denne omgang. Men til efteråret kan det blive aktuelt med det 4. stik.

Slut med invitationer til corona-vaccination

Sundhedsstyrelsen sender ikke længere invitationer ud til corona-vaccination. Udsatte grupper anbefales dog fortsat at blive vaccineret.

Senest opdateret: mandag 13. juni 2022

Det er slut med besked i e-boks om, at man er inviteret til at få et stik mod corona.

Forårets komme, tårnhøj vaccinedækning i befolkningen og en epidemien, der er på retur, får nu Sundhedsstyrelsen til at sætte invitationer til en vaccination i bero.

Sundhedsstyrelsens vurdering er, at der sandsynligvis bliver behov for at vaccinere mod covid-19 igen til efteråret.

”Vi står et godt sted. Foråret er kommet og vi har god kontrol med epidemien, som ser ud til at aftage. Indlæggelsestallene er stabile, og vi forventer også, at de snart falder. Derfor afrunder vi massevaccinationsprogrammet mod covid-19. Det betyder blandt andet, at vi fra den 15. maj ikke længere sender invitationer ud til vaccination,” siger Bolette Søborg, enhedschef i Sundhedsstyrelsen.

Vaccination ved særlig risiko

Man kan dog stadig bliver vaccineret over foråret og sommeren.

Sundhedstyrelsen anbefaler fortsat vaccination til personer i særligt øget risiko for et alvorligt forløb af covid-19 sygdom. Det gælder særligt for personer over 40 år og for gravide, hvis de er uvaccinerede.

Samtidig anbefales det, at påbegyndte vaccinationsforløb gøres færdig.

Der vil fortsat være vaccinationssteder, der holder åbent rundt om i landet.

Det 4. stik mod vil også fortsat blive tilbudt personer med meget svækket immunforsvar eller tilsvarende svær multisygdom.

Det vil i langt højere grad være op til en lægefaglig vurdering og ser man sig som i risikogruppen, skal man kontakte sin læge.

4. stik til flere til efteråret

“Når efteråret kommer, tager vi stilling igen, til om det for eksempel kan blive aktuelt at tilbyde 4. stik til en bredere gruppe, og hvornår det bedste tidspunkt vil være for at gøre det”, siger Bolette Søborg.

Forud for det skal der laves en grundig faglig vurdering af, hvem og hvornår der skal vaccineres og med hvilke vacciner.

“Vi forventer at fremlægge en plan for de overordnede rammer for sæsonen 2022/23 før sommerferien”, fortæller Bolette Søborg.

Hvad mener du?

Hvad er din holdning til, at invitation til vaccination mod corona nu stopper? Din mening er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side.

 

Først publiceret: tirsdag 26. april 2022
Artiklen er sidst opdateret mandag 13. juni 2022 kl. 15:11

Emner: