Størstedelen af voksne har været smittet med corona
Covid-19 epidemien er på vej ned. Og hovedparten af den voksne danske befolkning kan have været smittet under den store smittebølge med omikron-varianten.
Senest opdateret: mandag 13. juni 2022
Efter to år i coronaens tegn, ser det endelig ud til, at virussen løsner sit tag på den danske befolkning.
En ny undersøgelse af bloddonorer viser, at 7 ud af 10 voksne danskere mellem 17-72 år har været smittet med covid-19 fra november og frem til midten af marts. Og epidemien er på vej ned.
Få de seneste nyheder og råd til seniorer om corona
Gør som over 200.000 andre seniorer.
Få vores gratis nyhedsbrev om corona, pension, tillæg og meget andet. Samtidig deltager du i konkurrencen om brunch for to
Sådan lyder konklusionen af den nye bloddonorundersøgelse, som Statens Serum Institut (SSI) har gennemført sammen med landets blodbanker.
Siden starten af året, og med to ugers mellemrum, er blodet fra landets bloddonorer blevet undersøgt for antistoffer mod SARS-CoV-2.
På den måde har man kunnet estimere, hvor mange der har været smittet i Danmark under omikron-bølgen.
“Covid-19-mæssigt står Danmark derfor et godt sted lige nu, hvor vaccinerne og de mange covid-19-infektioner har skabt en solid immunitet i befolkningen,” siger SSI’s direktør Henrik Ullum i en pressemeddelelse.
Højest i Nordjylland
Dykker man ned i de fem regioner i Danmark, kan man se, at andelen af bloddonorer, som har været smittet, er højest i Region Nordjylland med 74 % smittede. Omvendt er den lavest i Region Sjælland med 61 % smittede.
Der er også stadig en markant forskel på andelen af smittede i forskellige aldersgrupper. Andelen er højest (74-75 %) blandt de yngre (17-45-årige) og lavere (59 %) blandt de ældre (de 46-72-årige).
Ups! We kunne ikke finde din formular.
Først publiceret: tirsdag 10. maj 2022
Artiklen er sidst opdateret mandag 13. juni 2022 kl. 15:40