Elcykler og batterier er populære hos cykeltyve.

Hvordan dækker forsikringen tyveri af elcykel og batteri?

Senest opdateret: tirsdag 24. maj 2022

Jeg har fået stjålet min helt nye elcykel, som jeg bruger på vej til og fra arbejde hver eneste dag. Det er jeg rigtig ked af. Hvordan dækker forsikringen?

Det har vi spurgt Alka forsikring om. Få svaret her:

Hvordan dækker forsikringen tyveri af elcykel og batteri?

“Alle ting, der bliver stjålet, er dækket af det, man kalder for indboforsikringen. Indbo betyder varer og produkter, som bliver brugt i din husholdning. For eksempel en taske, møbler – eller en elcykel.

For at være dækket af forsikringen ved tyveri af cykler, skal cyklen være forsvarligt låst. Det vil sige, at du skal have låst den ordentligt af. Eksempelvis med en kædelås eller cyklens egen lås. Dette gør sig gældende for både normale cykler og elcykler.

Indboforsikringen dækker også, hvis man får stjålet batteriet på sin elcykel.

Du skal dog være opmærksom på, at du skal have det, der kaldes for en udvidet dækning, på din cykel, hvis cyklens værdi overstiger 12.500 kroner,”  svarer Alka.

Hvordan dækker forsikringen?

Hvordan du er forsikret, afhænger af hvilke forsikringer du har.

Helt overordnet er det vigtigt, at du har de forsikringer, der passer til din livssituation. Uden at du tænker over det, kan du betale for meget for dine forsikringer og derfor være dækket for mere, end du har behov for. Det kan også være, at du betaler for lidt, og derved risikerer du at være underforsikret.

Alka anbefaler, at du en gang om året får lavet et forsikringstjek, så du har de rigtige forsikringer, hvis uheldet skulle være ude.

Alkas forsikringsrådgivere kan hjælpe dig med at få et overblik over, hvordan du er bedst forsikret. Bestil et opkald fra Alka og få et uforpligtende forsikringstjek: Klik her, hvis du vil ringes op hurtigst muligt.

Kilde: Alka

Først publiceret: tirsdag 24. maj 2022
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 24. maj 2022 kl. 20:39

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.