Seniorfestivalen finder sted 27.- 28. juli, og der venter dig store oplevelser.

Køb billet her: Programmet for Seniorfestivalen er på plads

Til juli finder Danmarks største festival for seniorer sted på Marielyst på Falster. Programmet tæller over 70 events fordelt på de to festivaldage.

Senest opdateret: mandag 13. juni 2022

Der bliver festivalstemning fra start til slut med et ordentlig pift højskoleliv, når der 27. og 28. juli afholdes Seniorfestival i Højskolen Marielysts park på Falster.

Festivalen byder på over 70 indslag, som både dækker over små og store koncerter, talks, debatter, foredrag og dans.

Mange af de store koncertnavne har længe været på plads – blandt andet Henning Stærk Band, Daimi & Louisiana Jazzband, Burnin Red Ivanhoe, Keld & Hilda med Mickey Pless, Stig Møller & Peter Ingemann, Niels Skousen, Erik Grip, Kirsten Siggaard, Dorthe Kollo og mange andre kunstnere og grupper, som de fleste seniorer nok har lyttet til igennem årtier.

Jytte Abildstrøm og Sonja Oppenhagen kommer

Seniorfestivalen er dog ikke kun musik. Det er også debatter, foredrag, dans og talks.

To af de helt store navne, der stiller op til en talk, som i bund og grund er et interview, er skuespillerinderne Jytte Abildstrøm og Sonja Oppenhagen, som begge har det til fælles, at vi alle har fulgt dem både på og uden for rampelyset de sidste 50 år.

De er begge kvinder med meget på hjerte, som hver især har spændende karrierer og der er helt sikkert lagt i ovnen til nogle interessante og hjertevarme samtaler, når Jytte og Sonja indtager scenen.

Debatter, der batter

I bedste højskolestil tager man gerne andet med sig end ”blot” kulturoplevelserne. Viden og et nyt ”take” på ens eget verdensbillede er også en del af højskolelivet.

På den front er det vigtigt for arrangørerne – som foruden Højskolen Marielyst tæller Danske Seniorer, Faglige Seniorer og Ældre Sagen Nykøbing Falster-Sydfalster – at der er fokus på nogle af de temaer, der optager seniorerne.

For eksempel kan du på festivalen opleve en spændende debat om bofællesskaber for seniorer og hvorfor der ikke er flere af dem, høre om, hvordan man sikrer den rette medicinering og få et helt særligt indblik i, hvordan den nye ældrelov bør skæres.

Du kan også møde Lissa Galle, der har været sekretær for magtens inderkreds på Christiansborg, når hun fortæller ud fra sin nye bog ”Fra Anker til Mette”, høre forfatter Abelone Glahn berette ud fra egne erfaringer, hvordan man håndterer hele processen – både rent praktisk og følelsesmæssigt – når man skal flytte fra noget kæmpestort til noget mindre og få et helt særligt indblik i et hospice, når formanden for Støtteforeningen for Svanevig Hospice tager en snak om emnet.

Tango, salsa og folkedans

Efter sådan en mundfuld trænger man til at få lidt gang i kroppen. Det kan du få i danseteltet, hvor dygtige instruktører står klar hver hele time med en ny dans. Du kan fx prøve kræfter med alt fra seniordans og salsa til argentinsk tango og folkedans.

Ja, der er bestemt masser at se frem til til Seniorfestivalen.

Se program onsdag HER

Se program torsdag HER

Køb billet her

Halvdelen af billetterne er allerede solgt, så vil du være sikker på at komme med til sommerens hyggeligste fest for seniorer, så skynd dig at købe din billet på seniorfestivalen.dk, hvor du også kan se det udførlige program.

Først publiceret: tirsdag 31. maj 2022
Artiklen er sidst opdateret mandag 13. juni 2022 kl. 15:23

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.