Holder du øje med Betalingsservice? Det gjorde en mand ikke. Derfor opdagede han ikke, at han i flere år betalte ekskonens skat.

Hold øje med Betalingsservice: Mand betalte ekskones skat i flere år

Det kan koste dyrt ikke at holde øje med, hvad du betaler via Betalingservice. Fraskilt måtte anlægge sag for at få penge retur, som han havde betalt i skat for tidligere hustru.

Senest opdateret: Monday 10. October 2022

Sløvhed kan koste dyrt. En fraskilt mand har mistet samlet knap 44.000 kroner, fordi han ikke tjekkede de månedlige oversigter fra Betalingsservice.

Ved en fejl kom han til at betale skat 24 gange for sin ekskone i perioden 2008 til 2013. De var blevet separeret i 2007. Han opdagede først problemet i 2021.

Det kunne være gået endnu værre. Via Betalingsservice betalte han også skat for ekskonen fra 2018 til 2021. Det drejede sig om 26 betalinger på samlet 127.000 kroner.

De penge har han fået retur ved at sagsøge den tidligere hustru. Men han kunne ikke få hende dømt til også at betale for 2008 til 2013. Det krav var forældet.

Klage afvist

Nu har manden så forsøgt at få sin bank til at dække de gamle beløb. Men det afviser Det finansielle ankenævn.

”Det er vigtigt efter en skilsmisse at holde øje med Betalingsservice. Men det er faktisk altid vigtigt for alle at tjekke, hvad der trækkes via Betalingsservice,” opfordrer advokat Martine Lykke Tox fra Advokathuset Bredgade i København.

Dit eget ansvar

Det er uklart, hvordan fejlen skete. Manden siger, at banken var fuldt informeret om skilsmissen. Han mener, at banken skulle have opdaget de uberettigede hævninger.

”Men pengeinstitutterne kan selvfølgelig ikke holde øje med alle transaktioner. Det er der kun os selv til at gøre. Både ved at vi tjekker den månedlige oversigt fra Betalingsservice og bagefter også holder øje med trækningerne på vores konto,” siger Martine Lykke Tox.

Hun tilføjer, at der kan ligge gamle betalingsaftaler i Betalingsservice, hvor der måske kun trækkes én gang om året. Derfor kan der pludselig optræde et nyt beløb.

Men advokaten frygter, at mange undlader at kigge oversigten fra Betalingsservice igennem. Det kan blive dyrt.

Se hele afgørelsen fra ankenævnet 

Fælleskonto til den ene

Martine Lykke Tox er specialist i skilsmissesager. Hun siger, at hvis en af parterne beholder boligen, så vil den pågældende ofte også gerne beholde parrets fælleskonto. Her er nemlig mange af betalingerne vedrørende boligen kørt ind.

”Men så opstår faren for, at der på Betalingsservice også kommer en gammel betalingsaftale med, som den anden part fremover selv skal betale,” advarer Martine Lykke Tox.

Gør det selv-skilsmisse

Mange klarer selv delingen ved en skilsmisse uden at inddrage en advokat. Det opfattes nemlig nogle gange som konfliktoptrappende, hvis den ene part ønsker at søge rådgivning hos advokat. Det fortæller Martine Lykke Tox.

”Hvis man selv klarer det, så er det vigtigt, at parterne indgår en skriftlig aftale. Det er ikke nok med en mundtlig aftale. Jeg har flere gange set, at den ene part så kommer måske nogle år efter og mener, at hun eller han ikke har fået, hvad der tilkom vedkommende,” fortæller Martine Lykke Tox.

Hun siger, at i sådan en skriftlig aftale skal indgå alle aktiver og alle passiver for hver af parterne. Hus, bil, indbo, bankkonti, værdipapirer, lån til børn osv. Hvis den ene dermed ender med et større plus end den anden, så skal det deles.

Først publiceret: Monday 10. October 2022
Artiklen er sidst opdateret Monday 10. October 2022 kl. 17:12

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.