En kvinde har gennem fem år kommet til at betale eksmandens pensionsordning i banken, og det har samlet kostet hende 53.000 kroner. Men banken vil ikke refundere pengene.

Kvinde betalte fraskilt mands pension i fem år: Se hvad det kostede hende

Tjek Betalingsservice grundigt, hvis du bliver skilt. Ankenævn afviser i ny afgørelse, at det er bankens ansvar at tjekke betalinger efter skilsmisse.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Over 10.000 danske par blev skilt i fjor, og det kan give flere slags økonomiske problemer. For en kvinde er et brud endt som et mareridt. Hun er gennem fem år kommet til at betale eksmandens pensionsordning i banken, og det har samlet kostet hende 53.000 kroner.

Kvinden troede, at banken havde styr på sagerne. Hun har også forsøgt at klage over banken. Men Det finansielle ankenævn afviser i en ny afgørelse, at banken har noget ansvar.

Betalingen til pensionsordningen skete via Betalingsservice. Og det er kundernes eget ansvar at tjekke oversigterne, der kommer hver måned.

Det kan være særligt vigtigt at tjekke Betalingsservice efter en skilsmisse eller efter en flytning.

Brian Friis Helmer, privatøkonom i Arbejdernes Landsbank

“Det kan være særligt vigtigt at tjekke Betalingsservice efter en skilsmisse eller efter en flytning. Husk også at tjekke de faste overførsler i netbank,” råder privatøkonom Brian Friis Helmer fra Arbejdernes Landsbank.

God tid til at rette fejl

Mandens pensionsordning skulle betales med over 10.000 kr. om året. Da han tegnede kontrakten, fandt parret ud af, at det var praktisk, at pengene kom fra hendes konto. Det var jo underordnet, når nu de var gift.

Pengene kommer også fra hendes konto flere gange under ægteskabet. Men så skal de skilles. Hun regner med, at banken sørger for det fornødne. Men af en eller anden grund fortsætter betalingen af hans pensionsordning fra hendes konto.

Hun skifter bank undervejs. Men fejlen fortsætter.

En bank kan godt tilbageføre en fejlagtig betaling, der er sket via Betalingsservice. Men det skal ske inden for 13 måneder. Da hun opdagede fejlen, var den frist overskredet.

Skilsmisser også blandt seniorer

Seniorer kan også blive skilt – og skal som andre holde øje med Betalingsservice. I fjor var der næsten 1.500 mænd på 60 år og derover, som blev skilt. Det samme skete for over 900 kvinder i den aldersgruppe. Forskellen skyldes, at mænd i ægteskaber ofte er ældre end kvinder.

Brian Friis Helmer kender ikke den aktuelle bankklagesag. Parret var ikke kunder hos Arbejdernes Landsbank. Men han siger generelt, at banker hjælper kunder med praktiske sager, når de skal skilles.

“Det kan være at få delt budgetkonto og gæld. Vi hjælper efter bedste evne ud fra, hvad de to ønsker. Men vi blander os ikke i, hvordan de nu har aftalt, at skilsmissen skal føres ud i livet,” siger Brian Friis Helmer.

Ankenævnet tilføjer i sin afgørelse, at det ikke har set på, om kvinden måske kan sagsøge den tidligere mand for at få betalingen for pensionsordningen retur.

Manden og kvinden er holdt anonyme i ankenævnets beskrivelse af sagen.

Læs afgørelsen fra Det finansielle ankenævn

Sådan tjekker I økonomien ved skilsmisse 

Hvad mener du

Er det rimeligt, at banken fralægger sig ansvaret for kvinden indbetalinger til sin mads pension, selv om det er foregået via betalingsservice?

Din mening er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side.

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/2771189246262669?__xts__[0]=68.ARBoLLbahQtOihIDB5NqBC9xy8KCGoOJzHTBb9Hs1UvQ3SfTUWZ3YFN0SFySt4S88LeH3SYoacDE8hePDQ6vQ13ma7RiuwaePBaVvDOvpCgbVOvhwXmHqxthDQGTwVAM-WvOtL2l_-u2weA_GqNhjPJKsA8eqiM6T5n_fJyPh_Hpd3Ic1Sl1drUyQgdNwyurOAQkEVhdVGKuhj5fQbyZTs1li_ThdXiHDkGSVNz3fInfv8ry0R5mprpeSzNnuIymal4kGF0rikKXpht_AJ_4c4-4WZNXv-Ntt9ED_ke1caX2z2Ti7yXdRqB6doITTqqpkVDvAfVOnXJLq_JljEgAsxTy1A&__tn__=-R

 

 

Først publiceret: tirsdag 3. marts 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 15:35

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.