Ole Ibsen, landsformand for Faglige Seniorer. Foto: Søren Zeuth

Faglige Seniorer: Private kan bidrage med mere til ældreplejen

Vi må se fordonsfrit på, hvad private virksomheder kan bidrage med for at løse udfordringerne ældreplejen," siger Faglige Seniorers landsformand.

Senest opdateret: mandag 24. oktober 2022

Det er lidt af en bitter pille for nogle, som landsformand Ole Ibsen foreslår at ordinere, hvis udfordringerne med mange flere ældre på plejehjen og i ældreplejen skal løses.

“Ja, jeg ved godt at nu stritter det på nogle af jer. Men vi bliver fordomsfrit at finde ud af, hvad private virksomheder kan bidrage med. Det offentlige kan ikke løse opgaven alene” lød det fra Ole Ibsen i sin beretning på Faglige Seniorers kongres i Nyborg.

På lige vilkår

Han understregede, at der allerede i dag er masser af private, der leverer ydelser til det offentlige.

Læs nyheder fra kongressen

Faglige Seniorer holdt kongres mandag 24. og tirsdag 25. oktober i Nyborg.

Journalisterne og fotografen fra Faglige Seniorers nyhedsbrev dækkede stort og småt fra kongressen.

Du kan læse flere historier og se billeder HER

Det gælder praktisende læger og speciallæger. En stor del af af landets plejeboliger administreres og drives af almennyttige boligselskaber. Og mange plejehjem er selvejende institutioner eller ejet af fonde som OK-fonden.

“Eller måske er plejehjemmet drevet af en af vores egne pensionsselskaber,” lød det fra Ole Ibsen.

“Derfor vil vi se mere offentligt-privatsamarbejde. Men det skal naturligvis ske på lige vilkår. Det private alternativ skal ikke være dyrere, hverken for kommunen eller for de ældre. Og kommunerne skal ikke have de private tilbud trukket ned over hovedet, hvis de ikke ønsker det.”

Pres for friplejehjem

Friplejehjem er blevet en del af valgkampen op til Folketinsgvalget 11. november. Det er en mærkesag for Venstre, som vil have friplehjem i alle kommuner.

“Og det, om kommunerne vil eller ej. Måske de blå politikere skulle undersøge vilkårene og konsekvenserne for kommunerne, inden de presser friplejehjem ned over ørerne på dem. For der er ingen, der kender den reelle udgift for de 41 kommuner, der i dag har et friplejehjem inden for kommunegrænsen,” sagde Ole Ibsen.

“Vi skal i det mindste kende den sande bundlinje for skatteyderne. Og for de ældre. Før vi kaster ud i alle mulige uigennemtænkte løsninger i frihedens navn.”

Først publiceret: mandag 24. oktober 2022
Artiklen er sidst opdateret mandag 24. oktober 2022 kl. 14:11

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.