Mette Kierkgaard fik torsdag overdraget ældreministeriet fra Astrid Krag: Vi skal igang med den største frisættelse i velfærdssamfundets historie. Foto Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Ny minister: Ældreområdet er mere vigtig end nogensinde

Ældreminister Mette Kierkgaard glæder sig til at tage fat i "den mest omfattende frisættelse af den offentlige sektor i velfærdssamfundets historie."

Senest opdateret: mandag 23. januar 2023

“Ældreområdet er mere vigtig end nogensinde. Når man ser på den demografiske udvikling –  altså det at vi bliver flere ældre medborgere – så er det vigtigt, at vi får indrettet samfundet  på en anden måde.”

Få gratis nyhedsbrev om politik

Få nyheder om seniorpolitik direkte i din mailboks, når nyheden sker.

Tilmeld dig Faglige Seniorers nyhedsbrev om seniorpolitik.

Det er gratis.

Sådan sagde den nye ældreminister Mette Kierkgaard fra Moderaterne, da hun torsdag fik overdraget ministeriet fra den hidtidige ældreminister gennem tre et halvt år, socialdemokraten Astrid Krag.

“Vi er jo individer, der skal have fleksibilitet, frihed, nærhed og tillid i vores hverdagsliv. Vi skal have vores omsorg og ældrepleje til at vende indad mod det behov og de ønsker, som borgeren har, i stedet for “ind i fabrikken” og bureaukratiet,” sagde Mette Kierkgaard, der nu får ansvaret for at føre en ny ældrelov ud i livet.

Det er en kæmpeopgave, der ligger forude. Det er jo ikke kun arbejdsgange – men også kultur, vaner, organisering, styring og ledelse, der skal ses på, bemærkede den nye ældreminister.

“Derfor er jeg glad for, at vi skal gennemføre den mest omfattende frisættelse af den offentlige sektor i velfærdssamfundets historie. Og hvor er det fantastisk, at vi får lov til at starte på ældreområdet,” lød det blandt andet fra Mette Kierkgaard ved ministeroverdragelsen.

Ældreminister Mette Kierkgaard

Mette Kierkgaard fra Moderaterne er ny ældreminister. Hun afløser socialdemokraten Astrid Krag.

Den nye ældreminister er 50 år og er fra Ribe. Hun er valgt i Sydjyllands Storkreds med 2.935 personlige stemmer.

Hun har de seneste to år været familie- og rådgivningschef i Viborg Kommune.

Mette Kierkgaard har en ph.d. i politisk sociologi fra Aalborg Universitet og en master i offentlig ledelse fra Syddansk Universitet og Aarhus Universitet.

Den nye minister er gift med Thomas Kierkgaard. Parret har to drenge.

Kilde: Folketinget

Først publiceret: torsdag 15. december 2022
Artiklen er sidst opdateret mandag 23. januar 2023 kl. 11:45

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.