Nu kommer der snart en mulighed for at ansøge om 6.000 kroner i varmehjælp.

Fik du ikke? Snart kan du søge om varmecheck

Energistyrelsen åbner inden så længe en opsamlingsrunde, hvor flere får chancen for at modtage et skattefrit tilskud på 6.000 kroner til at dække energiudgifter.

Senest opdateret: mandag 23. januar 2023

Fyrer du med naturgas, med el eller med fjernvarme fra et værk, der bruger meget naturgas eller el? Er din husstands samlede indkomst under 650.000 kroner? Fik du eller I ingen varmecheck i fjor?

Så kommer der snart en mulighed for at ansøge om de 6.000 kroner. Udbetalingen i fjor skete automatisk på baggrund af de oplysninger, der findes i registre om boligers opvarmningsform.

Men politikerne og Energistyrelsen er klar over, at der kan være fejl i, hvad myndighederne ved om huse og lejligheder.

Derfor får borgerne nu en chance for at søge om pengene.

Muligheden for at sende en ansøgning er ikke åbnet endnu, men det sker inden for første tre måneder af i år – altså inden 1. april.

Tilmeld dig nyhedsbrev

Oprindelig var det planen, at opsamlingsrunden skulle åbne i løbet af første halvår i år. Men det er nu ændret til, at det sker i årets første kvartal.

Energistyrelsen kan endnu ikke give det eksakte tidspunkt. Men du kan skrive dig op til at få besked, når der er mulighed for at sende ansøgning.

Alle kan tilmelde sig nyheder om varmechecken. Der sendes en nyhed ud, lige så snart Energistyrelsen ved mere om, hvornår ansøgningsportalen åbner.

Det gælder om at være hurtigt. Ansøgningsrunden vil kun være åben i otte uger.

Tilmeld dig nyhedsbrev HER

Se hvordan varmechecken udbetales til din husstand HER

Ingen modregning i folkepension

Varmechecken er på flere måder speciel. Den påvirker ikke udbetaling af andre offentlige ydelser som for eksempel folkepension og pensionstillæg.

Der sker heller ikke modregning i varmechecken for at dække en borgers eventuelle gæld til det offentlige. Kreditorer kan på samme måde ikke gøre udlæg i varmechecken.

I virkeligheden er der ikke tale om en check. De findes snart ikke mere. Pengene udbetales til den ældste i husstanden på hans eller hendes NemKonto.

Specifikke regler

Ordningen har nogle specielle regler. For eksempel om hvor meget strøm et elopvarmet hus skal have brugt i december 2021. Det skulle være mindst 1.500 kWh.

Indkomstgrænsen på de 650.000 kroner er efter, at der er betalt eventuelt arbejdsmarkedsbidrag. Par og enlige, som går på arbejde, kan tjene op til 706.000 kroner ved arbejde og alligevel få checken.

De kommer nemlig ned under de 650.000 kroner i husstandsindkomst, efter der er betalt arbejdsmarkedsbidrag.

 

Først publiceret: tirsdag 10. januar 2023
Artiklen er sidst opdateret mandag 23. januar 2023 kl. 11:48

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.