Til efteråret kommer varmechecken på 6.000 kroner.

Se, om du kan få den: Varmecheck på 6.000 kroner skattefrit

Mange pensionister får ret til den skattefri varmecheck på 6.000 kroner. Din indtægt og varmekilde er afgørende for, om du kan få varmechecken. Se reglerne her.

Senest opdateret: mandag 15. august 2022

Den skattefri varmecheck vil være på cirka 6.000 kroner.

Varmechecken blev udbetalt den 10. august 2022.

Hvem kan få varmecheck?

Varmechecken vil blive udbetalt til husstande med en årlig husstandsindkomst under 650.000 kroner efter AM-bidrag og en varmekilde, der er ramt af høje prisstigninger.

Varmechecken bliver målrettet husholdninger med disse varmekilder, der er særligt udsat for prisstigninger:

  • Individuelle gasfyr.
  • Fjernvarmeområder med gasandel på mere end 65 procent eller områder baseret på kombinationer af el og gas med tilsvarende gennemsnitlige prisstigninger.
  • Husstande med elvarme som primær varmekilde (elpaneler og varmepumper), der oplever en tilsvarende prisstigning.

Hvad er grænsen for indkomst?

Der vil være en indkomstgrænse, så kun husstande med en samlet årlig personlig indkomst på maksimalt 650.000 kroner efter AM-bidrag (706.000 kroner før AM-bidrag) vil kunne modtage varmechecken.

Data om varmekilder fra Bygnings- og Boligregistret (BBR) og oplysninger om indtægt fra Skat køres sammen. Opgørelsen af husstandsindtægten vil blive lavet ud fra indkomståret 2020.

Det er derfor alene din indtægten i 2020, der bliver set på, når varmechecken skal udbetales – og det er uanset, om din indtægt er faldet meget siden. Var du i arbejde i 2020 med en husstandsindtægt på mere end 650.000  kroner, får du ingen varmecheck, selvom du i 2022 er blevet pensionist med en meget lavere indtægt.

Hvornår kommer varmechecken?

Pengene vil først blive udbetalt til august eller september. Den endelige dato er endnu ikke kendt.

Derudover vil der være en opsamlingsrunde, som forventes at ligge i april 2023, for at håndtere eventuelle myndighedsfejl, hvilket betyder, at nogle kan modtage varmechecken senere.

Varmechecken vil blive udbetalt automatisk til din NemKonto, uden at du skal søge om den. Modtagerne identificeres ud fra registeroplysninger.

Varmechecken udbetales til den ældste person i husstanden.

Om aftalen om varmecheck

Aftalen blev først indgået den 11. februar 2022. Partierne bag forliget er Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Frie Grønne, Alternativet og Kristendemokraterne.

Efterfølgende er der indgået en aftale mere den 30. marts 2022, hvor beløbet blev hævet fra 3.750 kroner til 6.000 kroner og grænsen for husstandens indtægt forhøjet, så 100.000 flere husstande kan få.

Samlet set forventes cirka 419.000 husstande at få varmechecken.

Den samlede udgift til varmechecken er 2 milliarder kroner.

Vi skriver i vores nyhedsbrev, når der er nyt om varmechecken. Får du ikke Faglige Seniorers gratis nyhedsbrev, kan du tilmelde dig her

Udover den skattefri varmecheck har pensionister også mulighed for at søge om varmetillæg og om et personligt tillæg til at dække de øgede udgifter. 

Først publiceret: mandag 4. april 2022
Artiklen er sidst opdateret mandag 15. august 2022 kl. 11:00

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.