De lovede 6.000 skattefrie kroner bliver indsat på de danskeres NemKonto, der er berettiget til at modtage varmechecken.

Varmecheck på 6.000 skattefrie kroner på vej ind på kontoen

Over 410.000 danskere modtager varmechecken på 6.000 skattefrie kroner, der indbetales på NemKonto.

Senest opdateret: tirsdag 4. oktober 2022

Nu kommer varmechecken.

De lovede 6.000 skattefrie kroner bliver onsdag indsat på de danskeres NemKonto, der er berettiget til at modtage varmechecken.

Det drejer sig om over 410.000 danskere.

Fakta: Varmecheck

Varmechecken er på 6.000 skattefrie kroner.

Målgruppen omfatter:

  • Husstande, der opvarmes af gasfyr
  • Husstande, som ligger i et fjernvarmeområde med en gasandel over 65 % eller en kombination af gas og varmepumper, der giver samme prisstigninger
  • Husstande med elvarme som primær varmekilde (elpaneler og varmepumper) med et elforbrug på over 1.500 kWh i december 2021.

Har du spørgsmål til varmechecken, kan du finde svar på www.varmecheck.dk

Checken skal kompensere for de stigende udgifter til opvarming hos de mest økonomisk udsatte.

“Pengene falder på et tørt sted hos rigtig mange seniorer, der har oplevet, at udgifterne til opvarming nærmest er eksploderet. I Faglige Seniorer er vi den seneste tid blevet kimet ned af utålmodige medlemmer, der  har spurgt til, hvornår checken kom. Nu er den her, og det er vi rigtig tilfredse med. Seniorerne kan nu se frem til et efterår og vinter med lidt mindre uro i maven,” siger landsformand for Faglige Seniorer Ole Ibsen.

Det er kun husstande med en samlet årlig personlig indkomst på maksimalt 650.000 kroner efter AM-bidrag (706.000 kroner før AM-bidrag) der modtager varmechecken.

Aftale mellem flere partier

Varmechecken vil blive udbetalt automatisk på modtagerens NemKonto. Modtagerne identificeres ud fra registeroplysninger. Checken er blevet udbetalt til den ældste i husstanden.

Aftalen om varmechecken blev først indgået den 11. februar 2022. Partierne bag forliget er Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Frie Grønne, Alternativet og Kristendemokraterne.

Efterfølgende er der indgået en aftale mere 30. marts 2022, hvor beløbet blev hævet fra 3.750 kroner til 6.000 kroner og grænsen for husstandens indtægt forhøjet, så 100.000 flere husstande kan få.

Minister: Økonomisk håndsrækning

Den samlede udgift til varmechecken er 2,4 milliarder kroner.

“Det er godt nyt, at pengene nu kommer ud og hjælper danskere, der har været hårdt ramt af høje energipriser. Jeg er glad for, at vi sammen med ansvarlige partier kunne sikre en økonomisk håndsrækning til over 400.000 danske husstande. Det skal hjælpe på varmeregninger i en tid, hvor krigen i Ukraine er med til at holde priserne oppe,” siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen i en kommentar.

Ministeren anerkender, at det har taget tid at få systemet for udbetaling op at køre.

“Det er noget, som vi ikke har prøvet før i Danmark, og derfor har det taget lidt tid, men energipriserne er stadig så høje, at modtagerne vil få gavn af checken, siger Dan Jørgensen til Ritzau.

Har du ikke fået checken?

Har du ikke modtaget varmecheck og mener, at du er berettiget, skal du kontakte Energistyrelsen via hjemmesiden Varmecheck.dk.

Husstande med varmekilder som for eksempel affalds- eller biomassefyret fjernvarme, oliefyr og træpillefyr, modtager ikke varmechecken – uanset at nogle af disse husstande også har oplevet prisstigninger.

Hvad mener du?

Er det godt eller skidt, at over 400.000 danskere nu modtager en check på 6.000 kroner til at kompensere for de stigende udgifter til opvarmning?

Din mening er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side.

Få mail med nyheder om seniorpolitik

Du skal ikke vente!

Få nyheden i din mailboks med det samme, når  der er breaking om senior- og ældrepolitik.

Faglige Seniorers redaktion følger med og giver dig besked, når det sker.

Så er du altid opdateret.

Tilmeld dig nyhedsbrevet SeniorPolitik HER - det er gratis.

 

Først publiceret: onsdag 10. august 2022
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 4. oktober 2022 kl. 09:42

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.