Mænd har en større dødelighed end kvinder, hvilket bl.a. skyldes, at mænd går langt mindre til læge end kvinder, og de har en mere usund livsstil.

Skal du til lægen mand? Tjek dig selv

Mænd er bagud, når det gælder sundhed. Er du i tvivl om, hvorvidt du skal en tur forbi lægen, kan du med fordel tjekke dine symptomer på en hjemmeside til mænd.

Senest opdateret: tirsdag 17. januar 2023

Vidste du, at danske mænd lever 4 år kortere end danske kvinder? Og de er også mere ramt af alvorlige sygdomme.

Mænd rammes i større grad af kronisk sygdom (bl.a. kredsløbssygdomme, kræft, sygdomme i åndedræt m.v.), og de har en overdødelighed af stort set alle diagnoser.

Årsagen er bl.a., at mænd går langt mindre til læge end kvinder, og de har en mere usund livsstil, når det gælder rygning, alkohol og mad samt en højere forekomst af overvægt. Desuden oplever flere mænd ensomhed.

Indtast dine symptomer

En hjemmeside – Tjekdigselvmand.dk – er et hurtigt redskab til at opdage de vigtigste signaler fra kroppen, så du kan gå til læge i tide.

Her kan du indtaste dine symptomer, hvorefter du bliver guidet til, hvad du bør gøre i din specifikke situation.

Har du f.eks. kraftige eller gentagne smerter i maven, kommer hjemmesiden med en række bud på, hvad det kan skyldes, og alt efter intensiteten af smerterne bliver du rådet til at tage kontakt til din læge.

Indholdet på Tjekdigselvmand.dk er udarbejdet af Netdoktor i samarbejde med speciallæge i almen medicin Leif Skive og chefpsykolog Svend Aage Madsen.

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Først publiceret: tirsdag 17. januar 2023
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 17. januar 2023 kl. 10:10

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.