Energiselskabet valgte at suspendere fastpriskontrakter grundet den helt usædvanlige situation på energimarkedet. Det klagede kunder over. Og nu har de fået opbakning i ankenævn.

Nævn slår fast: Selskab måtte ikke annullere kunders fastprisaftaler

Afgørelse får betydning for omkring 3.000 kunder, der i august sidste år fik suspenderet deres fastprisaftaler hos sjællandske SK Energi.

Senest opdateret: fredag 3. marts 2023

“SK Energi skal anerkende, at forbrugeren har ret til at få leveret el til den pris, som parterne aftalte ved indgåelsen af fastprisaftalen”.

Sådan lyder konklusionen på en klage til Ankenævnet på Energiområdet, der behandler civilretlige klager fra forbrugere mod energivirksomheder vedrørende forbrugeraftaler om blandt andet køb og levering af elektricitet, gas og fjernvarme, som der blev truffet afgørelse om onsdag.

Det skriver Sjællandske Nyheder.

Kan se frem til normale priser

Afgørelsen får betydning for de omkring 3.000 kunder, der i august sidste år fik suspenderet deres fastprisaftaler hos SK Energi.

De kan nu se frem til at vende tilbage til de normale priser.

“Kendelsen er en overraskelse for os. Vi har som bekendt indhentet juridisk rådgivning forud for suspensionen og noterer os da også, at et mindretal finder, at der er juridisk grundlag til stede,” siger administrerende direktør hos SK Energi Henrik Birch til SN.dk.

Kritik fra forbrugere

Ved energikrisens begyndelse lukkede SK Energi for salget af fastpriskontrakter. Sidenhen valgte de at suspendere fastpriskontrakter grundet den helt usædvanlige situation på energimarkedet.

Beslutningen mødte kritik blandt forbrugere, der ikke mente, at det var en mulighed i betingelserne for fastprisaftalen.

Det har Ankenævnet på Energiområdet nu givet dem ret i.

Der har dog ikke været tale om en soleklar afgørelse.

Tre af de i alt fem nævnsmedlemmer mente, at forbrugeren kunne have en berettiget forventning om, at prisen er fast i den aftalte periode på to år.

Har tre muligheder

SK Energi har nu tre muligheder. De kan anmode om genoptagelse af sagen i Ankenævnet, men det kræver, at der er nye, afgørende oplysninger i sagen.

Den anden mulighed er at søge det juridiske grundlag ved domstolene. Tredje og sidste mulighed er ifølge Sjællandske Nyheder blot at efterleve afgørelsen fra Ankenævnet.

SK Energi har ifølge afgørelsen 30 dage til at efterleve afgørelsen.

Først publiceret: fredag 3. marts 2023
Artiklen er sidst opdateret fredag 3. marts 2023 kl. 11:22

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.