I dag venter pensionister 2 år på at få reguleret pensionen, når lønningerne stiger. Ventetiden kan mærkes, ikke mindst når der er inflation og priserne stiger.

Forslag om fair pension behandles i Folketinget i dag

Over 61.0000 har skrevet under på Faglige Seniorers borgerforslag om fair pension. Forslaget 1. behandles i Folketinget i dag torsdag.

Senest opdateret: torsdag 3. august 2023

Faglige Senioers borgerforslag “Fair pension – Pensionen skal stige, når lønningerne stiger” er til 1. behandling i dag i Folketinget.

Over 61.000 har skrevet under på borgerforslaget, og det strømmer fortsat ind med underskrifter.

“Det er en fantastisk opbakning, vi oplever til vores forslag. Det er tydeligt, at danskerne ønsker en ny og mere retfærdig regulering, så pensionerne følger den forventede lønuvikling,” siger landsformand for Faglige Seniorer, Mette Kindberg.

Ugunst for pensionister

Borgerforslaget skal medvirke til at pensionerne skal reguleres på niveau og i takt med lønningerne. Det gælder både folkepension, førtidspension, tidlig pension (Arne-pension) og seniorpension.

“Det nuværende system er til ugunst for landets pensionister. Det gælder især i en periode med høje pris og lønstigninger. Reguleringen følger simpelthen ikke med i de aktuelle stigninger,” siger Mette Kindberg.

’”Hvad værre er, at landets folkepensionister også taber købekraft i de næste år. I 2022 var det helt galt med købekraftsforringelse på over 5 procent. Men både i 2023 og 2024 bliver pengepungen for landets pensionister også mindre værd, når man skal ned og købe ind. Ikke mindst fødevarer er i øjeblikket med til at holde inflationsniveauet oppe,” konstaterer Mette Kindberg.

Venter to år

I dag venter pensionister 2 år på at få reguleret pensionen, når lønningerne stiger. Ventetiden kan mærkes, ikke mindst når der er inflation og priserne stiger. Finansministeriets egne tal viser, at pensionisterne således halter 5,7 procent bagefter i købekraft.

Faglige Seniorer foreslår, at pensionen i stedet reguleres i takt med den forventede lønudvikling fra og med 1. januar 2024, og at pensionisterne efterreguleres med efterslæbet fra 2020 til 2023.

Forslaget gælder både for folkepension, førtidspension, tidlig pension (Arne-pension) og seniorpension.

Se direkte TV fra kl. 10 fra 1. behandlingen af borgerforslaget HER.

Sig din mening

Din mening om borerforslaget er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side.

 

Vi skal være flere

De 50.000 underskrifter på Faglige Seniorers borgerforslag blev opnået 12. februar. Tirsdag 14. februar var det tal steget til 53.000 - "men vi skal være flere," opfordrer landsformand Mette Kindberg.

Fredag 14. april havde over 62.300 skrevet under.

"Lad os vise politikerne, at der er rigtig stor opbakning til en ny og bedre regulering af folkepensionen. Jo flere vi skriver under, jo stærkere står vi," siger Mette Kindberg.

Det er muligt at støtte borgerforslaget, indtil Folketingets behandling af beslutningsforslaget er afsluttet.

Du kan støtte borgerforslaget her - husk du skal bruge MitID.

"Bliver du smidt af på grund af tekniske problemer, så prøv igen senere. Vi har brug for lige præcis din støtte," siger Mette Kindberg.

Først publiceret: torsdag 13. april 2023
Artiklen er sidst opdateret torsdag 3. august 2023 kl. 13:55

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.