Nu kommer sygehuset ud til borgerne. I hvertfald hvis man bor på Bornholm.

Hospital kører mobilt laboratorium ud til sengeliggende borgere

Her kan borgere, der har svært ved at transportere sig, nu få taget blodprøve eller lavet hjertekardiogram derhjemme - og slipper for turen ind til hospitalet.

Senest opdateret: torsdag 13. april 2023

Er du sengeliggende, kan det være lidt af en opgave at komme på sygehuset for at få taget blodprøve eller lavet hjertekardiogram.

Men nu kommer sygehuset ud til borgerne. I hvertfald hvis man bor på Bornholm.

“Indtil nu har vi kun haft mulighed for at tilbyde prøvetagning på plejecentre i Rønne, men takket være en politisk bevilling fra Regionsrådet i Region Hovedstaden for at skabe lige adgang til sundhed, kan vi nu udbrede tilbuddet til hele øen,” fortæller Annemarie Hellebek, hospitalsdirektør på Bornholms Hospital.

Hun er glad for, at hospitalet med hjælp fra ny teknologi kan være med til at udvikle nye muligheder til borgerne. Hospitalet tilbyder allerede hjemmemonitorering og digitale konsultationer.

Samarbejde på tværs

Freja Strange og Louise Lind er to af de sygeplejersker, der de seneste uger har smugtrænet for at kunne rulle ud med det mobile laboratorium:

“Vi har allerede oplevet borgernes taknemmelighed og glæde ved, at vi kommer til dem. Vi ved, at nogle patienter føler sig utrygge i uvante omgivelser, for eksempel demente patienter. Her gør vi en forskel for patienterne ved at komme hjem til dem,” fortæller de to sygeplejersker

Annemarie Hellebek understreger, at der i fremtiden ligger flere muligheder for at varetage nogle af hospitalets opgaver i eget hjem:

“Det her kan være starten på at skabe endnu tættere samarbejde med kommune og øens praktiserende læger for at understøtte de bedste forløb for patienterne”.

Henvisning fra egen læge

Det er alene øens praktiserende læger, der kan henvise den særlige patientgruppe til mobil prøvetagning.

“Vi er glade for det nye tiltag og det gode samarbejde på tværs. Det kommer til gavn for vores fælles bornholmske patienter,” siger Rikke Westh, forperson for de praktiserende læger på Bornholm.

Først publiceret: torsdag 13. april 2023
Artiklen er sidst opdateret torsdag 13. april 2023 kl. 12:44

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.