En række af Norlys’ Facebook-følgere er blevet kontaktet af svindlere, der forsøger at lokke dem til at dele deres kontooplysninger for at få fingre i en præmie.

Energi-gigant advarer: Det er fup

En falsk hjemmeside forsøger i disse dage at lokke danskere til at afgive deres kreditkortoplysninger ved at udgive sig for at være Norlys.

Senest opdateret: torsdag 3. august 2023

Du har vundet konkurrencen – eller vent, har du?

I sidste uge lancerede Norlys en konkurrence på Facebook, og det har svindlerne i den grad udnyttet.

De har nemlig kontaktet flere af Norlys’ følgere, der har deltaget i den rigtige konkurrence og opfordret dem til at klikke sig ind på den falske hjemmeside for at få præmien.

Følger de linket til hjemmesiden, mødes de blandt andet af Norlys’ logo og beskeden om, at de har vundet konkurrencen.

“Vi har brug for dine personlige data for at validere præmien, og vi bruger kreditkort som gyldig information til at bekræfte dine personlige data. Dit kreditkort er kun påkrævet for betalingsmetoden, så du kan registrere dig på vores side, før du kan modtage præmien,” står der blandt andet på hjemmesiden.

Det er en fælde

Skulle man have modtaget sådan en besked på Facebook og er stødt på hjemmesiden, skal man ikke videregive ens kontooplysninger.

“Vi vil aldrig bede folk om at dele deres kontooplysninger med os for at deltage i en konkurrence. Har man modtaget sådan en henvendelse på Facebook, skal man rapportere det til Facebook og slette beskeden,” siger Ken Bonefeld, der er it-sikkerhedschef i Norlys.

Kigger man grundigt på den falske hjemmeside, er der flere elementer – udover opfordringen til at videregive ens kontooplysninger – der afslører, at det ikke er Norlys, der står bag den.

I teksterne på hjemmesiderne er der for eksempel flere sproglige fejl, og derudover står der et forkert navn i hjemmesidens adressefelt. Havde det været Norlys, der var afsender, ville den have heddet www.norlys.dk.

Herunder kan du se et eksempel på, hvordan den falske hjemmeside ser ud:

Først publiceret: tirsdag 23. maj 2023
Artiklen er sidst opdateret torsdag 3. august 2023 kl. 13:57

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.