Pas på hvis du lukker en person ind, der siger han er fra politiet. Det kan koste dig dyrt.

Tyv møder selv op og får adgang til 70-årigs computer: Sagde han var fra politiet

Endnu et opsigtsvækkende svindelnummer: 70-årig kvinde gav tyv adgang til sit hjem. Sagde han var fra politiet, fik koder og overførte større beløb fra kvindens konto via hendes egen computer.

Senest opdateret: torsdag 3. august 2023

Svindlere tager nye metoder i brug, efterhånden som det bliver sværere og sværere at bruge franarrede koder fra ofre på grund af brugen af MitID og digital genkendelse med QR-kode.

En af de nye metoder er at udgive sig for at være fra politiet og efterfølgende møde op på ofrets adresse, få adgang til hjemmet, få udleveret koder samt kontonummer og direkte fra ofrets computer overføre beløb til en anden konto.

Det gik tidligere på ugen ud over en 70-årig kvinde, der søndag eftermiddag og aften var blevet narret til at udlevere sine bankoplysninger.

Direkte fra kvindens computer

Kvinden blev ringet op af en person, som udgav sig for at være fra politiet og som fortalte, at der var nogen, der var ved at tage penge fra kvindens konto.

Kort efter kom en mand til kvindens adresse, hvor han fik adgang til kvindens computer og fik oplyst hendes kontonummer og password.

Efterfølgende blev det konstateret, at der var overført et større beløb fra kvindens konto.

Manden, der dukkede op på kvindens bopæl på Mørdrupvej, beskrives som udenlandsk af udseende, 35-40 år. Han talte dansk med accent og medbragte et foto af sine tre børn.

Politiets opfordring

Politiet opfordrer til, at man aldrig udleverer oplysninger om sin bankkonto, betalingskort eller pinkode hverken i telefon eller personligt.

“Vi gør tillige opmærksom på, at politiet aldrig beder om at få den form for oplysninger fra borgerne,” lyder det.

Hjælp med at advare andre

Du kan hjælpe med at gøre andre opmærksom på den nye form for svindel  ved at dele artiklen på Faglige Seniorers Facebook-side.

Først publiceret: tirsdag 4. juli 2023
Artiklen er sidst opdateret torsdag 3. august 2023 kl. 14:12

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.