Se billederne: Tusinder til seniorfestival under blå himmel

Årets Seniorfestival trak 2.000 seniorer fra hele landet til to dage under blå himmel og høj sol med koncerter, talks, foredrag og debatter. Det var "den bedste festival til dato," lyder det fra arrangørerne. Se billederne her.

Senest opdateret: torsdag 3. august 2023

Der var høj sol, blå himmel – men også lidt skyer og smådryp undervejs.

Det hele blev nydt med højt humør, vin og øl i glasset og lyttebøfferne åbne hos de 2.000 deltagere, der havde løst billet til årets seniorfestival ved Højskolen Marielyst på Falster onsdag 26. og torsdag 27. juli.

Det er tredje gang, højskolen sammen med ældreorganisationerne Dansk Seniorer og Faglige Seniorer arrangerer festivalen, der med 20 koncerter, foredrag, talks og danceevents kunne notere “fuldt hus” på begge festivaldage.

“Jeg må bare sige, at årets festival blev den hidtil bedste. Vi går derfor med stor lyst og energi nu straks i gang med at planlægge festivalen til næste sommer,” siger Christian Schou, der er forstander på Højskolen Marielyst.

Tamra Rosanes åbnede festivalen fra den store scene med en skøn gang country og så gik det ellers slag i slag med et meget alsidigt musikprogram fra blandt andet Gry over Søs Fenger og Ensemble Storstrøm til Steppeulvene og med en formidabel afslutningskoncert torsdag aften med Michael Carøe og Guldholdet, fuld af musikalsk spas og et repertoire fra Frank Sinatra til Shubidua.

Mere end musik

Men festivalen var meget andet end musik. Der var også spændende talks med prominente seniorer som for eksempel skuespilleren Anne Marie Helger og mesterkokken Erwin Lauterbach, på foredrag om brud mellem ældre og deres voksne børn, debatter om den nye ældrelov og webredaktørens tips og tricks til at undgå snyd på nettet.

”Tak for dejlig spændende og inspirerende musikfestival, det var en rigtig dejlig oplevelse at være til musikfestival for første gang som 80-årig,” fortæller Doris Christiansen, Glumsø, på højskolens facebook-side.

Gør en forskel

Faglige Seniorer havde sin egen bod på festivalen, hvor der var konkurrencer, pjecer om seniorarbejdet og mulighed for at få en snak med en af de mange aktive frivillige fra Danmarks næststørste seniororganisation.

“Det var kæmpestor interesse for at høre mere om Faglige Seniorer. Festivalen er et fantastatisk vindue for os, og man mærker klart, at seniorerne ud over at få nogle gode dage  med musik og hygge også er optaget af, hvilken forskel en organisation som Faglige Seniorer kan gøre,” fortæller Knud Erik Rasmussen, formand for Faglige Seniorer Storstrøm.

Det gode vejr betød også, at der var godt gang i salget af i røde solhatte og caps med Faglige Seniorers logo.

Næste års festival bliver holdt onsdag 24. og torsdag 25. juli.

Ups! We kunne ikke finde din formular.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Først publiceret: mandag 31. juli 2023
Artiklen er sidst opdateret torsdag 3. august 2023 kl. 14:08

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.