Seniorfestivalen finder sted over to dage ved Højskolen Marielyst på Falster, hvor en række kendte danske kunstnere giver koncerter.

Musik og hygge: Seniorfestival trækker næsten 2.000 deltagere

Under en overskyet himmel og i stiv blæst er knap 2.000 seniorer samlet til god stemning, hygge og masser af fed musik på Seniorfestivalen på Sydhavsøerne.

Senest opdateret: tirsdag 4. oktober 2022

Det er typisk dansk sommervejr på Sydhavsøerne, hvor næsten 2.000 deltagere fra nær og fjern onsdag og torsdag er samlet til Seniorfestivalen 2022 ved Højskolen Marielyst på Falster.

Blæst, overskyet og køligt.

“Men stemningen er supergod, folk er glade og nyder den gode musik og hinanden,” rapporterer Allan Holm Pedersen, organisationskonsulent i Faglige Seniorer, der sammen med frivillige står for Faglige Seniorers bod på festivalen.

Kendte musiknavne

De knap 2.000 festivalgæster er kommet for blandt andet at opleve musik med Henning Stærk Band, Daimi & Louisiana Jazzband, Burnin Red Ivanhoe, Keld & Hilda med Mickey Pless, Stig Møller & Peter Ingemann, Niels Skousen, Erik Grip, Kirsten Siggaard, Dorthe Kollo og mange andre kunstnere og grupper, som de fleste seniorer nok har lyttet til igennem årtier.

Onsdag var blandt andet Erik Grip på scenen.

Og den garvede og populære musiker fik koncertgængerne op på dupperne og blodet rundt i kroppen på en sommerdag, hvor temperaturerne knapt når de 15 grader.

“Det var en flot koncert, der virkelig fik folk rystet sammen. Fantastisk at opleve,” beretter Allan Holm Pedersen.

Mange vil høre om Faglige Seniorer

Seniorfestivalen er dog ikke kun musik. Det er også debatter, foredrag, dans og talks med spændende oplægsholdere og emner, der vedrører seniorer.

Kirsten Jacobsen, Connie Rasmussen og Knud Erik Rasmussen er blandt de frivillige, der hjælper til i Faglige Seniorers bod.

Flere organisationer har også boder, hvor det er muligt at få mere information om foreningens virke, deltage i konkurrencer og få en snak med de frivillige.

Det gælder også Faglige Seniorers bod, der blandt andet er bemandet med formanden for Faglige Seniorer Storstrøm, Knud Erik Rasmussen, Kirsten Jacobsen, Connie Rasmussen og flere andre frivillige.

“Der har været en overvældende interesse for at høre mere om Faglige Seniorer. Mange vil vide, hvordan man melder sig ind og svaret er, at hvis du er medlem af en fagforening som senior, så er du måske allerede medlem. Vi har også fået uddelt en masse Seniorhåndbøger, som er gratis, hvis man tilmelder sig Faglige Seniorers nyhedsbrev. Og ja, så deltager man også i en konkurrence om to flasker rødvin. Så det har været en travl dag i boden,” lyder det fra Allan Holm Pedersen.

Det er Højskolen Marielyst, der i samarbejde med Danske Seniorer, Faglige Seniorer og Ældre Sagen Nykøbing F.-Sydfalster, arrangerer Seniorfestivalen.

Det er anden gang, der bliver holdt Seniorfestival.

Festivalen slutter torsdag aften.

Tilmeld dig Faglige Seniorers nyhedsbrev - og vind

Tilmeld dig Faglige Seniorers gratis nyhedsbrev og få en mail hver uge med tips til dit seniorliv, økonomi, sundhed, sygdom, bolig og have og masser af konkurrencer, tilbud, madopskrifter og aktiviteter fra din lokale seniorklub.

Du deltager samtidig i konkurrencen om et gavekort til brunch for 2.

Vælg mellem 110 restauranter i hele landet. Du bestemmer selv. Gavekortet har en værdi af 249 kroner.

Tilmed dig nyhedsbrevet

Først publiceret: onsdag 27. juli 2022
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 4. oktober 2022 kl. 09:39

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.