Puslen på loftet, en grel lugt og ødelagt isolering. Alt det er tegn på husmår. Foto: Zdenek Machacek, Unsplash

Ny begynder sæsonen: Sådan sikrer du huset mod husmår

At have besøg af en husmår, kan koste dyrt på pengepungen, og det er ikke i alle tilfælde forsikringen dækker. Her får du effektive råd til at beskytte hjemmet mod husmår.

Senest opdateret: mandag 8. april 2024

Temperaturerne daler, og derfor søger husmåren ind, og på trods af dens størrelse kan en husmår gøre stor skade.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Bolius oplever knap 200.000 danskere årligt et besøg fra husmåren, som kan være skyld i blandt andet ødelagt isolering, larm eller grim lugt.   

Husmåren huserer danske hjem året rundt, men specielt fra oktober til marts.

Gode råd til at sikre huset mod husmår 

For at forebygge mårens indflytning er der en række tiltag, man kan gøre, men en generel huskeregel er at gøre hjemmet utilgængeligt og ubeboeligt for måren.

1. Find og spær indgange: Husmår kommer som regel ind gennem taget. Derfor er det vigtigt at tjekke vindskeder, skotrender, langs tagryggen og ved kvisten. Hvis en tagsten eller tagplade sidder skævt, kan det også være en indgang for husmåren.

2. Støj og lys: Er husmåren kommet ind i huset, er den bedste måde at komme af med den på at gøre området utiltalende. Måren bryder sig ikke om støj og lys, så hvis du kan skabe begge dele på én gang, er der gode chancer for, at måren finder en ny base.

3. Lugte: En anden måde at gøre loftet utiltalende for måren på er at udsætte den for nogle at de lugte, den ikke bryder sig om. Der findes mange produkter, som indeholder stoffer som naftalin, paradiklorbenzol eller hjortetakolie, som alle udskiller en grel lugt, der kan få måren til at flytte. Disse kan købes hos de fleste byggemarkeder og materialister. De fleste af disse produkter lugter ikke for mennesker.  

Først publiceret: tirsdag 3. oktober 2023
Artiklen er sidst opdateret mandag 8. april 2024 kl. 11:12

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.