Fællesspisninger er ligesom festaftener i bofællesskabet.

Senior i bofællesskab: Her er fællesspisning en fest

Der bliver dækket op med servietter og trearmede lysestager, når beboerne i bofællesskabet Virke-Broen spiser sammen. Lige nu bliver der bygget endnu et Virke-bofællesskab, som du kan høre mere om tirsdag 7. november.

Senest opdateret: tirsdag 24. oktober 2023

Helt ud til stranden i Køge ligger bofællesskabet Broen. Siden 2020 har ca. 30 beboere over 50 år delt hverdagen med hinanden. Hver uge spiser de sammen i deres fælleslokale. Og måden de gør det på, er noget, der vækker opsigt i lokalmiljøet:

”Vores fællesspisninger er ligesom festaftener, forklarer Kirsten Poulsen, formand i Broens bestyrelse.

”Vi kommer foldede servietter på bordene, og vi har købt trearmede lysestager og tænder levende lys. Når folk går forbi ude på stien, og ser ind ad de store vinduer i fælleshuset, så kan de finde på at spørge, om vi holder fest.”

Broen er et hverdagsfællesskab, og det er næsten alle beboere i Broen, som deltager i fællesspisningerne.

Vokser ud af fællesskab

Broen blev etableret i 2020 og består af 29 arkitekttegnede lejligheder og to gæsteboliger. På taget har de et drivhus, hvor de sammen dyrker grøntsager.

Fire af lejlighederne er bosat af par og resten af enlige beboere. De yngste af beboerne er i halvtredserne, og den ældste beboer fylder snart 92.

Siden Broens etablering har beboerne på eget initiativ startet flere tiltag. Det er tiltag, som vokser ud af det fællesskab og det nærvær, som beboerne har fået imellem sig.

Nogle synger lyst og højt, andre dybt og lavt

En del af beboerne i Broen har startet et sangkor. Hver mandag mødes de i fællesstuen, og synger.

”Nogle synger lyst og højt, andre synger dybt og lavt, men vi finder plads til alle stemmer. Vi prøver at få til det til at lyde godt, men det er mest bare for at være sammen”, fortæller Kirsten Poulsen.

En af beboerne har doneret et klaver til fællesstuen.

”Der er godt nok ikke nogen, der kan spille på det, men en eller anden dag, flytter der måske én ind, som kan. Så kan vi også få musik til vores sang,” forklarer Kirsten Poulsen.

Udover sangkor har beboerne også en syklub, vinterbadeklub, fiskeklub og fredagsbar.

Infomøde om nyt bofællesskab

Virke-Broen er ét ud af flere bofællesskaber, som PensionDanmark etablerer.

Det nyeste skud på stammen bliver bygget på Trælasten i Aarhus C. Det hedder Virke-Teglgården, og her bliver der opført 34 veldesignede lejeboliger med et, to eller tre værelser. Der er indflytning til december i år. Netop nu kan du blive en del af det første beboerhold, der er med til at indrette fællesrummet med en indretningsarkitekt.

Hør mere om Virke-Teglgården på næste infomøde, som finder sted tirsdag den 7. november kl. 16-18 på Trælastgade 110 i Aarhus C.

Tilmeldingsfrist: Fredag 3. november kl.12.00 på aarhus.projektsalg@danbolig.dk.

Du kan læse mere på virke.dk.

Først publiceret: tirsdag 24. oktober 2023
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 24. oktober 2023 kl. 13:13

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.