Viorel, Iliyana og Mousa er blandt 368.000 udenlandske arbejdere i Danmark. Usynlige og rettighedsløse. Foto: Søren Zeuth.

Rettighedsløse: De nye nomader i Danmark

Senest opdateret: torsdag 7. december 2023

De bevæger sig rundt i Danmark og Europa, som skygger uden identitet. Måske ser vi dem, men vi taler ikke med dem. Ikke tale, ikke høre, ikke se er blevet hverdagens måde at undgå det, vi ikke magter at forholde os til.

Migrantarbejderne er vore dages nomader. De tilpasser sig arbejdsmarkedets luner og søger derhen, hvor der er arbejde at få.

Uden identitet bliver migrantarbejderen usynlig og rettighedsløs og virker i værste fald som et truende fremmedelement.

Vi har brug for en verden uden skygger af mennesker, vi ikke er bekendte med. Vi skal bruge fotografiet til at skabe mulighed for, at mennesker vil og tør spejle sig i hinanden og mindske fjendebillederne og distancen mellem folk. Derved kan vi skabe sammenhæng og solidaritet mellem mennesker på tværs af historie, vilkår og baggrund.

Nomaderne er en hastigt voksende gruppe mennesker. I marts 2023 udgør den udenlandske arbejdskraft 368.000 personer. De arbejder bl.a. i brancher som landbrug, gartneri, byggeri, hotel, service, transport og rengøring.

Mail: soerenzeuth@gmail.com
Mobil: 28 89 57 16

Først publiceret: fredag 1. december 2023
Artiklen er sidst opdateret torsdag 7. december 2023 kl. 23:58

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.