Historiske timer: Foredrag om vores Danmark
Danmarkshistoriens hverdage, begivenheder og politiske linjer vækkes til live via billeder, musik, quiz og genstande fra dengang. Deltagerne inddrages, og sammen tager vi en tur ned ad mindernes allé.
Senest opdateret: torsdag 10. oktober 2024
Historiske Timer er en sanselig tidsrejse, der alt efter den valgte perioder for eksempel byder på morgengymnastik instrueret af Kaptajn Jespersen, filmklip fra “Mine Søster Børn” eller detaljerede og indbydende middagsplaner fra ugebladet Hjemmet.
Via billeder, radiouddrag, filmklip, musik samt en lille spise vækkes årtiet til live, og blandt andet belyses datidens skole, leg, fritid, ferie, traditioner og mad.
Der inddrages materiale fra diverse historiske arkiver.
1930’erne
Byder for eksempel på morgengymnastik instrueret af Kaptajn Jespersen, billeder fra arbejderfamiliernes hyggelige kolonihaver og optagelser fra årtiets skoleliv og feriekolonier.
1940’erne
Der vises blandt andet klip fra uddeling af rationeringskort, indbydende middagsplaner fra Hjemmet samt optagelser fra Rådhuspladsen på befrielsesdagen.
1950’erne
Nøgleordene er: Kold Krig, amerikanisering og Daisy. Der skal twistes og smages på den eksotiske Yankiebar.
1960’erne
Masseproduktion, kønskamp og revselsesretten illustreres i lyd og billeder. Der gives gode opdragelsestips i klip fra filmen “Min Søsters Børn”, og afslutningsvis quizzes der i tidens vilde toner.
Jul gennem tiden
Højtidens udvikling belyses: fra vikingernes jól til nutidens forbrugsfest. Der vises filmklip med nydelige søndagsskolebørn, der opfører julespil, billeder af årtiernes julegavehits samt julemiddagsplaner fra Familiejournalen anno 1936.
Takt og Tone Foredraget gennemgår udviklingen af korrekt social opførsel – fra de brutale vikingers værtsrolle til nutidens regler for såkaldt ”skærmtid”.
Foredraget har en varighed af cirka 45 minutter og undervejs og efterfølgende er der god tid til tale om tilhørernes erindringer. Erindringerne inddrages og er med til at give en større forståelse for perioden og gøre historien nærværende for den enkelte.
Sådan booker du
Ét foredrag koster 3.900 kroner. Ved bestilling af seks foredrag er det sidste foredrag gratis. For booking kontakt: cand.mag. Jarl Feyling / tlf.: 31 20 77 75 / mail: Jarlfeyling@gmail.com.
Først publiceret: torsdag 10. oktober 2024
Artiklen er sidst opdateret torsdag 10. oktober 2024 kl. 13:37