Nat i Naturen: Smag og sang i skumringen

Et arrangement med fokus på bålet kan handle om at lave mad over bålet. I kan selv vælge at stå for madlavningen, men I kan også engagere en kok, der kan hjælpe og inspirere jer.

Senest opdateret: fredag 15. december 2023

Bål og mørke hænger rigtigt godt sammen. Det er sjovt at lave bålet og hyggeligt at sidde samlet og kigge ind i flammerne. Bålet inviterer til fordybelse og samtaler, som man normalt ikke vil have.

Et arrangement med fokus på bålet kan handle om at lave mad over bålet. I kan selv vælge at stå for madlavningen, men I kan også engagere en kok, der kan hjælpe og inspirere jer. Eller måske teste jeres smagssanser i mørket og lave en ølsmagning eller lignende.
Og så skal I huske sangbogen, for der er næppe noget hyggeligere end at synge foran bålet. Måske I kender en, der kan spille guitar?
For mere inspiration klik her.

Praktisk

Find gerne en naturvejleder eller en kok i lokalområdet at lave arrangementet med. Hertil vil der være udgifter til hyggelig belysning, forplejning og varmt at drikke, samt udgifter til at lave lidt reklame for arrangementet – fx på sociale medier eller via lokale opslag med plakater eller flyers. Og inviter flere med – fx spejdere, jægere eller andre, der er vant til at bruge naturen.

Hvordan søger i om tilskud til aktiviteten

I kan søge tilskud til arrangementet på friluftsrådets hjemmeside, klik her.

Direkte link til ansøgningsskemaet finder du her, men det er klogt lige at læse vejledningen og betingelserne først. Ansøgninger modtages kun online og puljen kan søges frem til 15. februar 2024. Der er 2 måneders behandlingstid efter ansøgningsfristen. På ansøgningssiden kan I læse mere om, hvad der kan søges til, og ikke mindst, hvad der ikke kan søges til.

Krav til ansøgningen

Det er et krav at støttede arrangementer skal være åbne for andre end egne medlemmer. I skal derudover lave et budget med indtægter og udgifter. Vi anbefaler en deltagerbetaling på 50-100 kr. afhængig af aktivitetens karakter. I kan i begrænset omfang søge tilskud til honorarer til fx en naturformidler eller kok, mens der ikke gives tilskud til jeres transportudgifter. Ved ansøgning om tilskud til udstyr lægges der vægt på, at det vil blive brugt fremover.  

Det vil også fremme jeres ansøgning, hvis I inddrager andre foreninger i lokalområdet.

Få inspiration og hjælp

Friluftsrådets konsulenter hjælper gerne med ansøgningen og svarer på spørgsmål, hvis I er usikre på, hvad en ansøgning om tilskud skal indeholde. Find hjælp hos Friluftsrådet her.

Jeg har talt med Marie-Louise, og hun er rigtig sød til at hjælpe.

I kan også finde inspiration til jeres arrangement på denne side.

Hvis I mangler kontakt til relevante foreninger i lokalområdet, kan de helt sikkert googles.

Først publiceret: fredag 15. december 2023
Artiklen er sidst opdateret fredag 15. december 2023 kl. 14:33

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.