Der findes en række tilbud, som mænd kan benytte sig af, hvis de gerne vil hjælp sig selv til en bedre sundhed.

Her er sundhedstilbud til dig, mand

Få et overblik over, hvilke tilbud du kan benytte dig af, hvis du har behov for hjælp til en bedre sundhed.

Senest opdateret: tirsdag 26. december 2023

Det er et velkendt paradoks, at mænd rapporterer færre sygdomme og helbredsproblemer end kvinder, ligesom de vurderer deres eget helbred og mentale sundhed mere positivt end kvinder.

Alligevel har mænd i alle aldre en højere dødelighed end kvinder. Danske mænd har en middellevetid der er godt fire år kortere end kvindernes, oplyser Sundhedsstyrelsen.

Derfor er der også god grund til at fokusere på mænds sundhed og skabe opmærksomhed på tilbud målrettet mænd, så dem, der ønsker det, kan få hjælp til en bedre sundhed.

Med hjælp fra netdoktor.dk får du herunder et overblik over sundhedstilbud til mænd.

Få hjælp her

Tjekdigselvmand.dk

På denne hjemmeside kan du blive guidet i at tjekke din egen krop for eventuelle forandringer. Det er vigtigt, fordi det kan hjælpe med at opdage problemer i tide, så du kan tage til lægen, hvis nødvendigt.

Mænds Mødesteder

Mænds Mødesteder er et fællesskab, hvor mænd kan samles om forskellige aktiviteter. Mændene i fællesskabet beslutter selv, hvilken aktivitet de vil deltage i, som f.eks. motion, madlavning, spil eller fiskeri. Disse fællesskaber findes over hele landet, og du kan finde et nær dig på hjemmesiden.

Sundmand-kommuner

Undersøg om der er specielle sundhedstilbud i din kommune. Sundmand-kommuner tilbyder målrettede sundhedstilbud og aktiviteter til mænd, såsom motion, stressforebyggelse og fællesskaber. Besøg hjemmesiden for at se, om din kommune er en Sundmand-kommune.

Online eller via telefon

Hvis du har brug for rådgivning vedrørende misbrug eller psykisk sygdom, er der flere muligheder tilgængelige via telefon og online. Disse tilbud er åbne for alle, uanset køn.

  • Livslinjen: Anonym telefon-, chat- og netrådgivning for dem med selvmordstanker, samt deres pårørende og efterladte. Telefon: 70 201 201
  • Misbrugsportalen: Gratis og anonym rådgivning til personer med misbrugsproblemer. Telefon: 70 90 90 80
  • Sct. Nicolai Tjenesten: Et tilbud for dem, der har brug for nogen at tale med. Telefon: 70 120 110
  • Depressionslinjen: Rådgivning for personer berørt af depression og bipolar lidelse samt deres pårørende. Telefon: 33 12 47 74

Først publiceret: mandag 18. december 2023
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 26. december 2023 kl. 14:08

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.