![](https://fagligsenior.dk/wp-content/uploads/2025/02/overenskomst-683x385.jpg.webp)
Afgørende overenskomstaftale på plads: Mere fleksibilitet i arbejdslivet
Overenskomstaftale for ansatte i industrien bliver præsenteret søndag klokken 14. Et centralt centralt tema har været mere fleksibilitet og muligheden for at kombinere arbejds- og familieliv for de ansatte.
Senest opdateret: søndag 9. februar 2025
Søndag er DI og CO-industri blevet enige om nye overenskomster på industriens område. Det er gennembrudsforliget på det private arbejdsmarked.
Aftalen er 3-årig og rækker frem til 1. marts 2028.
Seniorklar? Se her
Er du seniorklar? Læs mere om, hvordan du forbereder dig til overgangen til tilværelsen som folkepensionist – og hvilke muligheder du har, inden du træffer valget.
Læs mere HER
Du kan også få gode råd og vejledning på hjemmesiden Seniorklar
Forhandlerne vil præsentere indholdet af de nye overenskomster på et pressemøde i Industriens Hus på Rådhuspladsen, i dag søndag den 9. februar kl. 14.00.
De nærmere oplysninger om aftalen er endnu ikke præsenteret, men et centralt tema har været mere fleksibilitet og muligheden for at kombinere arbejds- og familieliv for de ansatte.
Flere muligheder for seniorer
Forhandlingerne blev indledt i januar, og på et pressemøde sagde næstformand i CO-industri Mads Andersen til Faglige Seniorers nyhedsbrev, at seniorerne har en vigtig plads i forhandlingerne om nye overenskomster.
”Vi har jo fælles interesse i at skabe nogle flere muligheder for seniorer for at blive på arbejdsmarkedet. Mange af vores medlemmer vil faktisk gerne blive på arbejdsmarkedet, men kan måske ikke være der på fuld tid. Derfor skal vi selvfølgelig også denne gang kigge på vores fritvalgskonto og vores senioraftale, og se om der skal ske nogle justeringer,” sagde han Mads Andersen.
De to overenskomster, der er omfattet af forhandlingerne mellem DI og CO-industri, er Industriens Overenskomst for faglærte og ikke-faglærte samt Industriens Funktionæroverenskomst for tekniske og administrative funktionærer.
Disse overenskomster gælder direkte for ca. 6.000 virksomheder og omfatter ca. 230.000 medarbejdere.
Forlig før andre
De øvrige private overenskomstaftaler læner sig op ad forliget på industriens område, som derfor er kendt som gennembrudsforliget.
Få gratis nyhedsbrev om politik
Få nyheder om seniorpolitik direkte i din mailboks, når nyheden sker.
Tilmeld dig Faglige Seniorers nyhedsbrev om seniorpolitik.
Det er gratis.
Det danner den økonomiske ramme for resten af forhandlingerne. Det ses ved, at lønningerne i andre brancher ikke stiger mere end på industriens område.
Det betyder også, at forhandlingerne på andre store områder snart kan komme videre. Det gælder byggebranchen, transportsektoren og handelsområdet.
Der skal forhandles om omkring 850.000 lønmodtageres private overenskomster, og de nye overenskomster smitter af på løn og – arbejdsvilkår for endnu flere.
Forhandlingerne på industriens område blev officielt skudt i gang 6. januar.
Først publiceret: søndag 9. februar 2025
Artiklen er sidst opdateret søndag 9. februar 2025 kl. 17:34