Nye beregninger fra Sampension viser, at bare ét ekstra år på arbejdsmarkedet kan gøre en væsentlig forskel i pensionsopsparingen.

Ekstra år på jobbet kan løfte din pension med 128.000 kroner

Folkepensionsalderen stiger – men mange seniorer arbejder allerede længere og får kontant gevinst ud af det.

Senest opdateret: mandag 9. juni 2025

Folkepensionsalderen stiger til 70 år i 2040. Det vedtog Folketinget for nylig. Det betyder, at alle født efter 31. december 1970 fremover først kan gå på folkepension som 70-årige.

Men selv om den højere pensionsalder først rammer de yngre generationer, er tendensen allerede tydelig blandt seniorerne: Flere bliver længere på arbejdsmarkedet – og det kan mærkes positivt i økonomien.

”Selvom det naturligvis langt fra gælder for alle herhjemme, så ser vi, at danskerne generelt forlænger arbejdslivet i disse år. Og den udvikling må ventes at fortsætte fremadrettet – ikke mindst i takt med den stigende folkepensionsalder, siger Helle Dalsgaard, chefrådgiver i Sampension. 

Længere arbejdsliv: Mere i pension

Nye beregninger fra Sampension viser, at bare ét ekstra år på arbejdsmarkedet kan gøre en væsentlig forskel i pensionsopsparingen.

Seniorklar? Se her

Er du seniorklar? Læs mere om, hvordan du forbereder dig til overgangen til tilværelsen som folkepensionist  – og hvilke muligheder du har, inden du træffer valget.

Læs mere HER

Du kan også få gode råd og vejledning på hjemmesiden Seniorklar

En 69-årig med en årsløn på 400.000 kroner og en pensionsopsparing på 2 millioner kroner vil, med et pensionsbidrag på 15 procent, kunne øge sin opsparing med cirka 128.000 kroner ved at vente ét år med at gå på pension.

Det svarer til omkring 1.200 kroner mere om måneden i livsvarig pension før skat.

”For den enkelte betyder det flere års indbetalinger og afkast – og dermed en større opsparing, som man kan nyde godt af som pensionist,” siger Helle Dalsgaard.

Samtidig slipper man som pensionist for at blive modregnet i folkepensionen, hvis man arbejder. Og der er ovenikøbet mulighed for skattefri præmier, hvis man arbejder et eller to år efter den officielle pensionsalder.

Mange seniorer vil gerne arbejde videre

Det er ikke kun økonomien, der trækker.

En ny undersøgelse fra Epinion for Sampension viser, at 52 procent af danskerne kan forestille sig at arbejde videre efter pensionsalderen – på fuldtid, deltid eller blot nogle timer om ugen.

Og blandt dem, der allerede har rundet pensionsalderen, er det i stigende grad virkelighed.

”De økonomiske gulerødder ved senere tilbagetrækning appellerer til mange danskere. Derfor er det vigtigt, at man – når man planlægger sin tilbagetrækning – er opmærksom på, hvor meget det faktisk kan betyde for ens økonomi som pensionist at blive lidt længere,” siger Helle Dalsgaard.

Samtidig viser Epinion-undersøgelsen, at 56 procent svarer, at de økonomiske gevinster ved at arbejde længere kan få dem til at overveje at udskyde pensionen.

Folkepensionsalderen er nu 67 år og stiger til 68 år i 2030, til 69 år med virkning fra 2035 og til 70 år i 2040.

Først publiceret: fredag 23. maj 2025
Artiklen er sidst opdateret mandag 9. juni 2025 kl. 18:13

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Dette felt er skjult, når du får vist formularen
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.