Det er rejser, oplevelser med kultur og hobbyer, som vi især vil bruge penge på som pensionister.

Det er rejser, oplevelser med kultur og hobbyer, som vi især vil bruge penge på som pensionister.

De hedeste drømme: Pensionister vil rejse og opleve kultur

Det er rejser, oplevelser med kultur og hobbyer, som vi især vil bruge penge på som pensionister. Men der bliver også noget til børnebørnene, viser ny undersøgelse.

Senest opdateret: onsdag 31. januar 2018

Når vi tager hul på tilværelsen som pensionister, giver vi også los for vores drømme om at rejse, få kultur-oplevelser og kaste os over en hobby.

Og vi er samtidig parate til at bruge pengene fra vores arbejdsmarkedspension på at realisere drømmene om oplevelser. Vel og mærke, når udgifterne til husholdningen er betalt.

Det fremgår at en undersøgelse fra Industriens Pension, der med over 400.000 nuværende og tidligere ansatte i industrien som medlemmer er et af landets største pensionsselskaber.

Det her er muligt i langt større udstrækning end tidligere, fordi LO-medlemmer har opsparing som arbejdsmarkedspension.

Joan Alsing, forsikringsdirektør

”Som pensionist ønsker de fleste fortsat et aktivt socialt liv med andre mennesker: Det kan være at rejse ud, gå i teatret og til koncerter eller dyrke en hobby. Og det er muligt i langt større udstrækning end tidligere, fordi LO-medlemmer har opsparing som arbejdsmarkedspension,” siger  forsikringsdirektør Joan Alsing fra Industriens Pension.

Pension gør det muligt

Indbetalingen til arbejdsmarkedspension er vokset støt fra cirka 0,9 procent af lønnen i 1993 til typisk 12 procent i dag. Arbejdsgiveren betaler to tredjedele og lønmodtageren en tredjedel. Stigningen har gjort det muligt løbende at forbedre pensionsordningen – både med hensyn til pension og de tilknyttede forsikringer.

 

Ønskerne om at komme ud at rejse er helt i top, når det drejer sig om aktiviteter som pensionist. Det svarer 6 ud af 10, mens 4 ud af 10 især vil bruge penge på kulturoplevelser.

Det er dog ikke alle, der som pensionist udelukkende går efter at få oplevelser. Nogle af pengene fra den opsparede arbejdsmarkedspension vil også komme børn eller børnebørnene til gode. Det er i hvert fald hvad hver 3. svarer i undersøgelsen.

”De fleste ved, hvor svært mange børnefamilier har det med at få enderne til at nås. Men det er alligevel bemærkelsesværdigt, at så mange vil bruge af arbejdsmarkedspensionen som bidrag til børn og børnebørn,” siger Joan Alsing.

8 vi vil bruge pensionen på

Her er listen over, hvad vi som pensionister især vil bruge pensionsoparingen på - udover til det almindelige husholdningsforbrug af dagligvarer og lignende.

 1. Rejser 63 %
 2. Kulturoplevelser 41 %
 3. Hobbyer 38 %
 4. Tilskud/gaver til børn eller børnebørn 31 %
 5. Restaurantbesøg 26 %
 6. Sportsaktiviteter 9 %
 7. Renovering af hus 9 %
 8. Ny bil 6 %
 9. Andet 3 %
 10. Ved ikke/ingen af ovenstående 16 %

Resultatet er baseret på 1.097 svar fra 18-66 årige personer bosat i Danmark. Flere svar var muligt. Undersøgelsen er foretaget i oktober 2017.

Først publiceret: tirsdag 30. januar 2018
Artiklen er sidst opdateret onsdag 31. januar 2018 kl. 13:52

 • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

 • Hidden
 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.