Astrid Krag er ny minister for ældreområdet.

S er ikke imponeret: Tynd finanslov for ældre

S: Ikke noget at juble over hos ældre danskere - trods 705 millioner kroner ekstra på finansloven til ældreplejen.

Senest opdateret: tirsdag 22. januar 2019

Hænderne er ikke op over hovedet hos Socialdemokratiets ældreordfører Astrid Krag, efter at finansminister Kristian Jensen torsdag fremlagde regeringens finanslovsforslag.

Man må sige, at det er en tynd finanslov for de ældre.

Astrid Krag, ældreordfører (S)

705 millioner kroner er der i følge finansministeren sat af til nye initiativer på ældreområdet.

Heraf 400 millioner kroner til at bekæmpe ensomhed hos ældre og  200 millioner kroner til kommunernes udfordringer med at rekruttere sosu’er i ældreplejenover fire år.

Flere penge til ældre

Regeringen afsætter 180 millioner kroner i 2019 og 175 millioner kroner årligt i 2020-2022, der skal gå til initiativer, der blandt andet skal reducere ensomhed og bekæmpe tab af livsmod, sorg og selvmord blandt ældre. Derudover skal midlerne gå til indsatser, der skal hjælpe med rekruttering af SOSU-ansatte og en handlingsplan til bekæmpelse af vold overfor ansatte i ældreplejen.

Kilde: Altinget

“Det er godt, at regeringen har lyttet til os og igangsat initiativer på ensomhed blandt ældre og rekruttering af sosu-medarbejdere. Begge ting har vi presset på for længe og sågar samlet flertal udenom regeringen for,” siger ældreordfører Astrid Krag (S).

Læs også: Ensomhed er en totrins-raket hos seniorerne

Dystre udsigter for ældre

“Men udover det, må man sige, at det er en tynd finanslov for de ældre. Og udsigterne fremover er dystre. Regeringen har siden den kom til underfinansieret velfærden med 4,4 milliarder og det beløb vil kun vokse, uagtet den nuværende finanslovs fine tidsbegrænsede puljer til ensomhed og rekruttering,” siger Astrid Krag til Faglige Seniorers Nyhedsbrev.

Socialdemokratiers ældreordfører mener, at det bliver værre fremover for de ældre, der i dag oplever, at hjemmehjælpen er blevet meget skrabet eller at der er færre medarbejdere på vagt på plejehjemmet.

“Det bliver værre fremover, også med den finanslov, som regeringen har lagt frem i dag,” lyder det i kommentaren fra Astrid Krag.

Ældrepleje skal løftes

I alt 705 millioner kroner skal efter regeringens finanslov de kommende fire år løfte den danske ældrepleje.

Midlerne skal blandt andet bruges til bekæmpelse af ensomhed, sorg og selvmord, rekrutteringsudfordringer og en handlingsplan, der skal mindske udad reagerende adfærd i ældreplejen.

Læs også: Thyra Frank vil bruge 400 millioner kroner på ensomme ældre

Debat: Er du tilfreds med 700 millioner mere til ældre?

Hvad mener du? Er du tilfreds med regeringens millioner til de ældre? Deltag i debatten på Faglige Seniorers hjemmesiden. Din mening er meget velkommen. Klik her.

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/1836544209727182?__xts__[0]=68.ARCuoizeuBD5lNNocl9DL7mEYgLcndzfSrdC1mkrCBTRamp2SUInQqRACAyC9iqMjtYdoCdJaAAWPu9Ii8OmDqYZLPqwdMzNwOI4ZrRi_H-pHqmBzapL_9EULQs0PKbp-4zDxgo&__tn__=-R

 

 

Først publiceret: torsdag 30. august 2018
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 22. januar 2019 kl. 13:54

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.