Det er nemt at købe rejser og oplevelser på nettet - men pas på: Der er også mange faldgruber, advarer Forbrugerstyrelsen.

Pas på når du bestiller sommerens ferierejse

Før du trykker ”bestil”, er det altid en god idé at tjekke aftalevilkårene, når du køber årets sommerferie, opfordrer Forbrugerstyrelsen. Der er masser af faldgruber.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Det er så legende let at bestille sommerferien på et lækkert hotel i syden, flyrejse og billeje, når du sidder ved computeren.

Men lige så let det er at trykke på ”bestil” – lige så svært kan det være at få penge tilbage, hvis du har tastet forkert eller helt fortryder dit køb.

”En af de ting, du skal være opmærksom på, når du bestiller årets sommerferie, er, om det er muligt at fortryde købet. Normalt kan du fortryde køb på nettet, men flybilletter, hotelophold, leje af feriehuse og billetter til kulturelle oplevelser er undtaget den lovpligtige fortrydelsesret,” siger forbrugerjuridisk chef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Susanne Aamann.

Læs også: Sol, sommer og senior: Ældre er vilde med ferie

Tjek aftalerne

Det er altid en god idé at tjekke aftalevilkårene.

Sådan køber du den bedste ferie

På den offentlige forbrugerportal, forbrug.dk, kan du læse mere om:
Køb af flybilletter
Leje af feriehus
Køb af pakkerejser
Køb af rejser på nettet

”Tjek om du eksempelvis kan afbestille feriehuset mod, at du betaler en procentdel af lejen, eller om sælgeren tilbyder, at du kan annullere flybilletten eller ændre den for eksempel mod betaling af et gebyr,” lyder det fra Susanne Aamann.

Har du købt en pakkerejse, gælder der særlige regler, hvis du fortryder købet.

”Er pakkerejsen købt hos et dansk rejsebureau, kan du afbestille rejsen mod, at du betaler et gebyr. Du kan læse mere om det i rejsebureauets afbestillingsregler,” siger Susanne Aamann.

Læs også: Senior-sommer: 9 kontante råd til den perfekte ferie

Mange køber ferien på nettet

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen informerer på den offentlige forbrugerportal, forbrug.dk, uvildigt om regler og rettigheder på forbrugerområdet.

På forbrug.dk kan du blandt andet finde viden om dine rettigheder, når du bestiller flybilletter eller booker hotelophold eller feriehus til årets sommerferie.

Netop rejser og billetter til oplevelser, for eksempel teater og koncerter, er blandt de varegrupper, som flest danskere køber på nettet.

I 2018 købte 66 procent af dem, der har handlet på nettet, et hotelophold, en pakkerejse eller andet rejseprodukt. Det er en stigning på over 10 procent i forhold til 2011.

Hvad er din værste ferieoplevelse?

“Pas på faldgruberne. Tjek aftalerne inden du bestiller din ferie,” lyder et af rådene fra Forbrugerstyrelsen. Men har du været udsat for en træls oplevelse med din ferie? Fortæl om det på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK HER

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/2162318780483055?__xts__[0]=68.ARAk_twpNTCg90-OyCQiAKedGE3SJXihSDOwQLklPykZF39l7bpIjU4yUIU2wAx8dgXWFyl6-tcJODNcPyloPIzNPVAUqPsf7P04eW-3ZPzCLnUZd06HQ6paeHmnk1-EDyIi7h_gw7rCu1_9AQKJkviEKuXU-lmXWUuk6USYv8F_mxMzsw_LFFYg5hCF_mQFuoRmwsnOxOa_JFwPovlHpZgElhvWn59XdvdzmA86aa46nthyUj-XYngJJUrM2cvFmhjmMx-0_LxLwU3YNrI26mqbWi_pcW5-cjHRA6kihchm0VL1ZfHmpC4LTK-Yel_1f5GqkrRJY6UOmaPlYmT2zy_Cmg&__tn__=-R

Først publiceret: onsdag 24. april 2019
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 11:10

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.