Finansministeriet har ikke taget højde for, at hver 4. senior over 65 år vil være i arbejde allerede fra 2020. Beregninger viser, at det vil give 20.000 nye fuldstidsjob og ekstraindtægt til statskassen på 5 milliarder kroner om året.

Seniorer i job giver ekstra milliarder i statskassen

Effekten af at seniorerne buldrer ud på arbejdsmarkedet efter pensionsalderen er ikke medregnet i det økonomiske råderum. Op mod 20.000 flere vil arbejde og sende 5 milliarder kroner i statskassen, viser beregninger.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Det kan blive danskerne i folkepensionsalderen, der sikrer de nødvendige ekstra milliarder til velfærd for blandt andet plejekrævende ældre.

Seniorerne buldrer nemlig ud på arbejdsmarkedet.

Og det gælder også ældre over 65 ½ år, der har ret til folkepension – men som har et deltids- eller heltidsjob.

Trenden i disse år er, at mange seniorer gerne vil arbejde efter den officielle pensionsalder

Ole Ibsen., landsformand for Faglige Seniorer

I dag arbejder 170.000 danskere i alderen 65 til 75 år.

Det tal vil stige med 20.000 de nærmeste år.

De arbejdende folkepensionister vil bidrage med op mod 5 milliarder kroner til statskassen – alene fra skatten af indkomst.

Det viser beregninger, som fagbevægelsens ældreorganisation Faglige Seniorer har foretaget.

”Effekten af det stigende antal ældre over 65 år, der arbejder, er slet ikke medtaget i Finansministeriets beregninger af det økonomiske råderum. Det er altså en beskæftigelse og en indtægt, der ikke taget højde for, og som derfor er en ekstra fordel, som kan bidrage til blandt andet mere og bedre hjælp til plejekrævende ældre,” siger landsformanden for Faglige Seniorer, Ole Ibsen.

Læs også: Faglige Seniorer: Flere ældre klar til at fortsætte i job

Hver 4. senior over 65 år vil være i arbejde

Faglige Seniorers beregninger tager udgangspunkt i de 170.000 seniorer mellem 65 og 75 år, der i dag er i arbejde i enten deltids- eller fuldtidsjob.

Det svarer til hver femte i aldersgruppen, hvilket er en fordobling på bare 10 år. Og intet tyder på, at væksten vil aftage de kommende år.

Det er derfor ikke urealistisk, at der i 2020 vil være 25 procent blandt de 65 til 75-årige, der vil være i job, viser Faglige Seniorers beregninger.

Med et stigende antal ældre, vil det betyde, at beskæftigelsens blandt seniorerne vil stige. Omregnet vil det svare til yderligere 20.000 personer i fuldtidsjob i aldersgruppen.

De vil bidrage til statskassen med milliarder af kroner.

Læs også: Seniortænketank: LO vil gøre job mere attraktive for seniorer

Seniorer betaler ekstra 5 milliarder i skal

Alene indkomstskatten fra den stigende beskæftigelse vil udgøre op mod 5 milliarder kroner om året, fremgår det af beregningerne fra Faglige Seniorer.

”Derfor er der altså en kæmpemæssig samfundsmæssig gevinst, hvis vi kan give seniorerne frihed til selv at vælge, hvilken vej de vil gå. Og trenden i disse år er, at mange seniorer gerne vil arbejde efter den officielle pensionsalder,” siger Ole Ibsen.

Finansministeriet har beregnet, at beskæftigelsens skal stige med 90.000 personer frem til 2025 for at sikre det økonomiske råderum, der er fastsat til 27,5 milliarder kroner. Penge, der skal sikre velfærd for bland andet børn og ældre.

I Finansministeriets beregninger er ikke indregnet effekten af, at seniorer over folkepensionsalderen arbejder.

Læs også: Folketingsvalg: 6 krav, der skal skabe tryghed for ældre

Hvad mener du?

Nye beregninger fra Faglige Seniorer viser, at allerede fra 2020 vil hver 4. dansker mellem 65 og 75 år have et heltidstids- eller deltidsarbejde. Omregnet betyder det 20.000 fuldtidsjob – og 5 milliarder ekstra i skat til statskassen.

Hvad siger du til, at det er folkepensionister, der med deres arbejde kan blive dem, der sikrer ekstra milliarder til velfærd? Deltag i debatten på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK

HVER 4. FOLKEPENSIONIST I ARBEJDE: MILLIARDER I SKATDet kan blive danskerne i folkepensionsalderen, der sikrer de…

Slået op af Faglige SeniorerSøndag den 2. juni 2019

Først publiceret: mandag 3. juni 2019
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 11:23

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.