Faglige Seniorer var medarrangør af Seniorfestivalen og mange deltog som frivillige. Blandt andet i Faglige Seniorers bod.

Mange besøgende på seniorfestival

"Underholdningen - som jo er ret store populære navne - trækker folk til Seniorfestivalen, og så lemper vi lidt budskaber i dem i pauserne når de går rundt," fortæller sektionsformand Knud Erik Rasmussen, Faglige Seniorer Storstrøm.

Senest opdateret: mandag 29. juli 2019

“Det er virkelig imponerende at mere end 3.000 seniorer er kommet til Seniorfestivalen her i Marielyst, og jeg tror det er kombinationen af underholdning og alt det faglige, der gør at det er en kæmpesucces,” siger Ingelise Jensen fra Faglige Seniorer i Faxe.

“Det gør heller ikke noget at det er lidt politisk. Politik handler om vores egne forhold, og det er altid godt at debattere. I Faglige Seniorers telt har der været rigtig mange ca. 1600 forbi for at få en snak. Men også Seniorhåndbogen blev udsolgt og andre materialer har haft stor interesse særligt bolsjer og kuglepenne.

Vi fik rigtig mange gode snakker og gjort folk opmærksom på hvem vi var og fik forklaret deres medlemsforhold af Faglig Senior, der var også rigtig mange seniorer fra de nye forbund under FH som var glade for at høre at de nu forhåbentlig kunne komme med under Faglig Senior blandt andet Sygeplejerskerne og Danmarks Lærerforening m.fl.

Vi havde gæster fra hele Landet blandt andet 2 fra Ålborg hvor  vi fik løst deres problem med at de havde vanskeligt med at få kontakt til Faglige seniorer i Ålborg, vi anbefalede at de tilmelde sig nyhedsbrevet, så de kunne få information.

Vi fik også mange hilsner og påskønnelser på at det var dejligt at vi Faglige Seniorer havde gjort så meget opmærksomhed på vores Hjemmeside og Facebook, det var der, de havde opdaget Festivalen, og sagde samtidig at det var dejligt, at der nu var kommet noget der tog udgangspunkt i Seniorernes situation.

Politik og underholdning

“Det er vigtigt at der bliver diskuteret politik på sådan en festival,” siger sektionsformand Knud Erik Rasmussen fra Storstrøm.

“Underholdningen – som jo er ret store populære navne – trækker folk til, og så lemper vi lidt budskaber i dem i pauserne når de går rundt. Vi kan konstatere at det også kommer til at løbe økonomisk rundt, og det er nok forudsætningen for at vi ser en festival for seniorer hernede i Marielyst igen næste år. Det håber jeg meget på, og så vil jeg gøre mit til, at der kommer flere af de valgte fra Faglige Seniorer og deltager i debatterne. Og også flere med en lidt mindre borgerlig observans.

Vores egen paneldebat om Frivilligt arbejde, havde pænt mange deltagere, selvom vi havde konkurrence med underholdning af Anne Dorte Michelsen fra den store scene. Emnet “Frivilligt arbejde” er godt. Det er noget der berører mange, og vi ser jo at der blandt andet på plejehjemmene, kommer flere og flere frivillige. Vi må sikre at der er styr på det frivillige arbejde, så det ikke overtager lønnet professionelt arbejde.

Jeg glæder mig meget over, at 18 frivillige fra Faglige Seniorer har bidraget begge dage til at gøre festivalen til en velfungerende festival. Ja, uden dem havde det jo slet ikke været muligt at lave det her.”

Formanden for Faglige Seniorer i Storstrøm Knud Erik Rasmussen med de to vindere af konkurrencen om et krophold. De havde tilmeldt sig Faglige Seniorers ugentlige nyhedsbrev.

Først publiceret: mandag 29. juli 2019
Artiklen er sidst opdateret mandag 29. juli 2019 kl. 17:00

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.