Indsamleren pressede den 78-årige kvinde til at give et større beløb. Efterfølgende viste det sig, at det var en svindler.

Politiet advarer: Falsk indsamler beder om penge

Her i efteråret er der gang i indsamlingsbøssen fra diverse organisationer. Men også svindlere er på gaden, advarer politiet.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Lader du dit gode hjerte løbe af med dig og tager pungen frem for at give et beløb til en indsamler– så pas på.

Det kan være en svindler.

En 78-årig kvinde fra Ebeltoft blev tirsdag udsat for en falsk indsamler, der udgav sig for at være fra Døveforeningen.

Hun havde mødt kvinden ved Føtex i Ebeltoft. Her bad en udenlandsk kvinde den 78-årige om at skrive navn og adresse på en seddel og donere et beløb til Døveforeningen.

Den 78-årige gav kvinden 100 kroner.

Men kvinden, der udgav sig for at være indsamler, pressede på for at få flere penge. Det endte med at hun fik 200 kroner i stedet.

Den 78-årige ringede senere til Døveforeningen for at høre, om de var i gang med en indsamling. Det var foreningen ikke, og den 78-årige ringede derfor til politiet.

Den falske indsamler beskrives som østeuropæisk af udseende med brun hud og cirka 20-25 år gammel.

Falske indsamlere ikke et særsyn

Politiet opfordrer til, at man kigger efter legitimation eller beder om at få legitimation vist, hvis man står over for en indsamler.

”Er du i tvivl, om vedkommende reelt er en indsamler, så tjek eventuelt ved et kontrolopkald til organisationen,” lyder det fra politiet.

Det er ikke usædvanligt, at svindlere bruger godgørenhed og indsamling som påskud til at snyde andre.

I august blev en yngre mand kontaktet af en indsamler foran Domkirken på Store Torv i Aarhus. En østeuropæiske mand viste et dokument, hvor der på dårligt dansk var skrevet, at han samlede ind til et hjem for døve børn.

Han fik 200 kroner, men siden blev den yngre mand mistænksom og kontaktede politiet. Også her var der tale om en falsk indsamler.

Tidligere på året blev to drenge fra Sjælland taget på fersk gerning af politiet, fordi de udgav sig for at være indsamlere fra Røde Kors.

Hvad mener du om den slags svindel?

Hvad mener du om personer, der udgiver sig for at samle ind for godgørende organisationer? Giv din holdning til kende på Faglige Seniorers Facebookside – KLIK HER

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/2390368544344743?__xts__[0]=68.ARC3BF0Po261syde4bJQ5T2M9bkigh4YuOmlCvXl6ixKHDoxn330i-pqtek_ubahjTHp_fRuzZT7cgg2OUbQFq-MournEXC3vy4zhy8Qs1mI0QEfQ4VBAu1Ul2NhdONUAfby3Ckr5FDwjspJJEd4McSTHCPTO5ykH9Ix3RlmZ2BObnVWbMdYhnqxVsoUHKjRz9V1qBIUiQw9FFKBaCTB1trvvknBAUR_Ye_XjNJ6VKidDiH5cXYZknrrNq9cCuC5OJtbIq4fcrvyQvt827YD-ptCOZhjctEmif8dfNXyG6AL5_NOzgqgFYQ4WiB27PUTUNqHsdRQTMzja1Bo9CjFTSxdUA&__tn__=-R

 

Først publiceret: torsdag 5. september 2019
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 11:28

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.