Sektionsformand for Faglige Seniorer i Storkøbenhavn, Per Nilsson, fik hjælp af frivillige fra Chaufførerne til at passe standen. Foto: Carsten Elert.

Spring for livet i København

Torsdag havde alle over 60 år mulighed for at prøve forskellige sports- og motionsaktiviteter på arrangementet "Spring for Livet" i København - men også for at høre om Faglige Seniorer.

Senest opdateret: torsdag 12. september 2019

“Der er tre ting, der er væsentlige, når “Spring for Livet”-arrangementet løber af stablen her i København i Nørrebrohallen,” fortæller sektionsformanden for Faglige Seniorer Storkøbenhavn, Per Nilsson.

Kombinationen af motion og samvær er rigtig godt.

Per Nilsson, sektionsformand, Faglige Seniorer

“Det handler naturligvis om at prøve at motivere til at vi får rørt os noget mere, for det ved vi jo er sundt. Måske er det endnu mere vigtigt for os ældre, at vi får rørt os hver dag. Det forbygger en lang række både fysiske og psykiske sundhedsproblemer. Men ligeså vigtigt er det, at det styrker fællesskabet og det sociale samvær. Og dermed er det med til at vi bekæmper den ensomhed, som vi ikke skal underkende som et problem. Jo ældre vi bliver, jo sværere er det at knytte nye bekendtskaber.”

“Kombinationen af motion og samvær er rigtig godt. Og det sidste vi også opnår med arrangementet, er at frivilligheden bliver styrket. Var der ikke de mange hundrede der stiller op til arrangementet her, ja så blev der jo ikke et arrangement.”

Stand med info om Faglige Seniorer

“Også os fra Faglige Seniorer kan jo kun være her i kraft af, at der er nogen der stiller op og er med til at stå i vores lille stand og fortælle om vores seniororganisation. Jeg står her selv, sammen med to kvinder fra Chaufførerne. Det er jo rigtig mange hundrede, der kommer forbi og får en snak, og alle er interesserede og positive. Mange kender ikke Faglige Seniorer, og det får vi så lavet om på.” fortæller Per Nilsson.

“Vi har i Faglige Seniorer Storkøbenhavn lavet en lille pjece der fortæller om os selv og vores mange arrangementer. Ældre vil jo gerne ha’ informationer på tryk. Og så har jeg lidt håndbøger vi kan dele ud.”

“Spring For Livet”-dagen i København har i år temaet ”Fokus på udeliv”. Alle over 60 år var velkomne, og kunne prøve over 25 forskellige indendørs- og udendørsaktiviteter samt høre spændende oplæg.

Der blev serveret morgenmad, frokost, aktiviteter og underholdning.

Læs om sidste års arrangement her

Først publiceret: torsdag 12. september 2019
Artiklen er sidst opdateret torsdag 12. september 2019 kl. 14:16

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.