Såkaldt langtidsferie er et hit blandt pensionister, der i op til 21 uger nyder livet i et klima, der er mere behageligt end den danske vinter.

Rabat til seniorer på langtidsferie: Jeg rejser efter solen

72-årige Kirsten Asmussen rejser væk fra den danske vinter for at nyde solen under sydlige himmelstrøg. Populært blandt pensionister at tage på langtidsferie. Faglige Seniorer kan få rabat.

Senest opdateret: tirsdag 30. juni 2020

Flere seniorer vælger at rejse sydpå, når mørket falder på i Danmark, vinden rusker og temperaturen falder.

Såkaldt langtidsferie er især et hit blandt pensionister.

Ældre på folkepension har mulighed for at holde ferie udenfor højsæsonen – og kan derfor ofte også opholde sig flere uger på feriestedet. Til gengæld får de mere ferie for pengene.

Dagen får helt sin egen rytme og selv om jeg er væk hjemmefra, så er der naboer og andre, som man har et fællesskab med.

Kirsten Asmussen, folkepensionist

”Vi har de seneste år oplevet større og større efterspørgsel på langtidsferie,” bekræfter Mikkel Lind, der er marketingschef i FolkeFerie.dk, der er et af de rejsebureauer, der udbyder langtidsferie.

Fra  Samsø til solen

En af de folkepensionister, der tager på langtidsferie, er 72-årige Kirsten Asmussen.

Rabat med FolkeFerie.dk

FolkeFerie.dk er partner med Faglige Seniorer og tilbyder rabat på 500 kroner pr. person på langtidsferie. Læs mere her

Hun har allerede bestilt en måneds ferie på Malta i et hus i FolkeFerie.dk´s ferieby, Mellieha Holiday Centre, fra slutningen af december og frem.

Kirsten Asmussen bor til daglig i Tranebjerg på Samsø, men i den allermørkeste tid rejser hun væk.

”Vinteren herhjemme synes jeg er hæslig. Jeg rejser efter solen og lyset. Og magneten, der trækker, hedder Malta. Og så en hel måned. Det er så skønt,” fortæller Kirsten Asmussen, der blev enke for halvandet år siden.

Læs også: Så meget ferie må du holde uden at det går ud over folkepensionen

Feriehusene på Malta er op til 70 kvadratmeter med egen gårdhave og tagterrasse og meget populære blandt seniorer på langtidsferie.

Dagen får helt sin egen rytme

Hun er vant til at rejse og har tidligere været på charterferie op til flere gange om året.

”Men det er helt specielt at være på langtidsferie. Dagen får helt sin egen rytme og selv om jeg er væk hjemmefra, så er der naboer og andre, som man har et fællesskab med. Det bliver ligesom en dagligdag – bare i et anderledes og behageligt klima,” fortæller hun.

Læser bøger og møder mennesker

Kirsten Asmussen er tidligere præst og lidt af en læsehest.

Så ferien bliver blandt andet brugt til at læse bøger og medbragte udgaver af Weekendavisen.

Regler om ferie og korte ophold

Det påvirker ikke din folkepension, at du rejser på ferie til udlandet i et par uger i løbet af året.

Når du tager på ferie eller opholder dig i udlandet i kortere tid, har opholdet ingen betydning for din pension og eventuelle tillæg, hvis du normalt bor fast i Danmark og ikke flytter din adresse til udlandet.

Det vil du normalt kunne dokumentere ved, at du stadig er tilmeldt folkeregistret i Danmark og opfylder én af følgende betingelser:

  • Du rejser kun en enkelt gang, og rejsen er kortere end 12 måneder.
  • Du rejser flere gange. Hver rejse er kortere end 3-4 måneder. De samlede udlandsrejser varer højst 6 måneder i løbet af et år.
  • Rejser du til et land uden for EU, EØS og Schweiz – undtaget Færøerne og Grønland – i mere end 2 måneder, skal du give Udbetaling Danmark besked om afrejsedato og forventet hjemkomstdato.

Læs mere i Seniorhåndbogen.

”Men ofte så må jeg tage aviserne med hjem igen, fordi der er sket så meget andet. Jeg møder mange mennesker, jeg får snakket med. Det er ved supermarkedet eller poolen i feriebyen. Så skal vi lige høre, hvordan det går, og hvad planerne er for dagen, og hvad man har oplevet. Det er meget socialt,” fortæller Kirsten Asmussen.

Læs også: Pas på når du rejser: 4 vigtige råd om forsikring på din ferie

Laver selv mad i eget hus

Der er eget køkken i husene i feriebyen, der ligger i et naturskønt område i det nordlige Malta. Så Kirsten Asmussen laver selv mad.

Men der også mulighed for at spise ude på en af feriebyens tre restauranter.

”Det gør jeg også en gang imellem. Faktisk er feriebyen så velfaciliteret, at jeg opholder mig her hele ferien og slapper af,” lyder det fra Kirsten Asmussen, der kender landets seværdighed fra tidligere charterferier.

Læs også: Medicin med på ferie: Husk at få et specielt pas

Hit hos seniorerne

FolkeFerie.dk’s ferieby Mellieha Holiday Centre består af 156 feriehuse og har blandt andet stor udendørs swimmingpool, minigolfbane, supermarked, restauranter, indendørs pool, spa og fitness.

Sammen med det gode vejr tiltrækker det mange pensionister som Kirsten Asmussen.

”Den populære ferieform, hvor man tager af sted i 3, 4 og helt op til 21 uger, er et hit blandt danske seniorer, som gerne vil være væk fra den danske vinter i længere tid. På Malta er der et mildt vinterklima, og du kan opleve øens fantastiske kultur og historie i sit eget tempo uden at få feriestress,” fortæller marketingschef i FolkeFerie.dk, Mikkel Lind.

Læs også: Det her må du aldrig gøre med din mobil i lufthavnen

Komfort med fællesskab

Han oplyser, at gæster på langtidsferie efterspørger komfort og god plads.

”Derfor er vores store feriehuse på op til 70 kvadratmetet med egen gårdhave og tagterrasse populært. Langtidsferiegæsterne sætter også stor pris på det sociale liv, der opstår i feriebyen, da mange ofte kender hinanden fra tidligere ferier,” siger Mikkel Lind, der oplyser, at feriebyen tilbyder masser af muligheder for at lære nye mennesker at kende.

”Feriebyen er indrettet sådan, at gæsterne både kan trække sig tilbage i sit feriehus eller være en del af de mange fællesaktiviteter,” siger han.

Priser fra 15.000 kroner

Mange rejsebureauer udbyder langtidsferie fra tre uger og op til 21 uger.

Priserne varierer meget efter sæson og længde. For eksempel kan tre uger på Malta koste omkring 15.000 kroner for to voksne.

Populære feriemål for langtidsferie er udover Malta også Spanien, Italien, Grækenland og Thailand.

Læs mere om langtidsferie hos FolkeFerie.dk og se, hvordan du får 500 kroner i rabat.

Fortæl og inspirér: Holder du langtidsferie?

Har du prøvet at tage på langtidsferie? Og hvor rejste du hen – og hvor længe? Fortæl om din ferie og inspirér andre, der måske vil holde en lang ferie – skriv på Faglige Seniorers Facebook-side.

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/2412219962159601?__xts__[0]=68.ARA3OdfatmbpY1goiQD_F7Smh_cKe_nJFlvavpBIe0IqwUK93jIZkLDNkCrZ5VeiWaYXj5ZN85WDFZekDsFuZ5BSUnNvh18nJMFZZROgdz2IeHVMPDB85Hpsx-ZqbVQvUspWi_BSsuRYoc2QLUkbAg0DGb7cGPFCtu3-ZRVgnDLHNJ42aNvB4V8gcYI_2fxNF8UJYODw8BBOTKOVgWtLHxBWBdZo60BpdJDvpz2pqIEOvr8iW1mtkypjRBAVCdIWcXVNpYBE72j4u1cVOja5-oebrE0CGGT1FuFQSlQXAkZECo46Bra6AcntX88yIntEESmdz3txSi9woz83phE8uqwHGg&__tn__=-R

Først publiceret: tirsdag 17. september 2019
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 30. juni 2020 kl. 10:16

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.