"Min tro på, hvad vi kan i Danmark, er kun blevet større her, hvor vi gradvist er på vej ud af den akutte krisehåndtering af corona", sagde Mette Frederiksen blandt andet i sin 1. maj-tale.

Faglige Seniorer: Statsministeren taler velfærden for ældre op

Der er ros til statsminister Mette Frederiksen for i åbningstalen at sætte fokus på ældre og velfærden. Men ældre skal højere op på dagsordenen, mener Faglige Seniorer.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Statsminister Mette Frederiksen får ros af Faglige Seniorer for at gå efter bolden og undlade at tegne et rosenrødt billede af forholdene for ældre i sin åbningstale.

”Godt at vi har en statsminister, der tør italesætte problemerne og ikke bare og tegner et rosenrødt billede af forholdene for ældre, der har behov for pleje og omsorg. Og en statsminister, der vil bruge pengene til dem, der har behov – og ikke og ikke på at kontrollere i alle ender og kanter,” siger direktør Palle Smed fra Faglige Seniorer, der er fagbevægelsens ældreorganisation.

Læs også: Dokumentation: Det sagde Mette Frederiksen om de ældre

Faglige Seniorers 6 krav

Faglige Seniorer har 6 krav til regeringen, der skal sikre trygheden og mulighederne for ældre.

1. Fremtidssikring af ældrepleje og -omsorg

2. Flere pleje- og aldersboliger

3. Hjælp til de fattigste pensionister

4. Pensionsrettigheder til de nedslidte

5. Flere seniorer på arbejdsmarkedet

6. Bedre forebyggelse og behandling af ældres kroniske sygdomme

Her kan du læse mere om Faglige Seniorers 6 krav til regeringen

 

Ærgerligt at ældre ikke står højere på dagsordenen

Han roser også statsministeren for en åbningstale, der lægger vægt på nære og overlade mere til den enkelte medarbejder og ældre.

”Men efter fire års politisk dødvande med Thyra Frank som ældreminister, savner jeg måske nogle konkrete initiativer på ældreområdet. Det gælder blandt andet hjælp til de fattigste pensionister, ligesom vi kommer til at mangle tusindvis af ældreegnede boliger. Vi lever også længere, og seniorerne kommer til at spille en større rolle i samfundet end nogensinde. Derfor ærgrer det mig, at de ældre ikke står højere på den politiske dagsorden. Det gælder stort set alle partier,” siger Palle Smed.

Læs statsminister Mette Frederiksens åbningstale her

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Var det en god eller dårlig åbningstale?

Faglige Seniorer roser statsminister Mette Frederiksen for at have fokus på velfærd for ældre og for at slippe de ansatte i ældreplejen fri. Men Faglige Seniorer savner også konkrete initiativer på ældreområdet.

Er du enig?  Din mening tæller. Deltag i debatten på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK.

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/2438563202858610?__xts__[0]=68.ARBfcQwzmQ_thkYZ4CNdbrhJA9Z8pzI0VyCshBrCZtqLOSfOKWioEKi-huthmHgXJ5mNT8VEtaNBaW-6AbPlVNf6QQEQvlMovuhMAwmN_y0JKJwDhX5d6WamznohgVGgpjAHJgeV0a70ax_eVT7eYM-nu4RuP1GJsOI1dOXvXIZ9rUu99wHmsa54I0lfh1tua2sR6vIcjw_BgunRvBfhVNtkRiQd9ML3jbaYE0M2S60k9v2sVaJQxOdq6eE5tZiccZhN-zwlk9HkZgE7_reZTVIVnPfSTxgtFoil5NBOniQIvists-PA6bd6v8eq-4PUVn7M_krlL2Qml-5CC45Y4l2kuA&__tn__=-R

Først publiceret: tirsdag 1. oktober 2019
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 11:30

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.