Statsminister Mette Frederiksen har lagt dette skolefoto op: "Vi er, som vi er", skriver hun i protest mod, at forældre i dag vil redigere deres børns skolebilleder.

Vi er, som vi er: Politikere deler skolebilleder – vil du dele dit?

Statsministeren og andre politikere deler gamle skolebilleder som modreaktion på, at forældre redigerer deres børns skolefoto. Vil du være med og dele dit skolefoto?

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Man er, som man er.

Politikere deler nu gamle skolebilleder af sig selv som modreaktion på, at det er kommet frem, hvordan flere forældre i dag ønsker at redigere deres børns skolefoto.

Forældrene fortæller skolefotograferne, hvordan de gerne vil have fjernet en skramme, en savlplet på tøjet eller gøre gule tænder hvide på deres børn.

Det får nu politikere til at reagere.

Statsminister: Vi er, som vi er

”Redigerede børnebilleder. Nej vel! Vi er, som vi er. Skæve tænder eller noget helt tredje,” skriver statsminister Mette Frederiksen på Instagram.

Her har hun lagt et foto op af sig selv med fletninger, kasserolleklippet pandehår og smækbukser.

Andre politikere er fulgt trop og har lagt foto op af sig selv. Blandt andet Inger Støjberg fra Venstre, partiformand for de konservative Søren Pape og Jacob Mark, folketingsmedlem fra SF.

”Børn skal have lov til at være børn uden filter,” skriver han.

Forældre vil have glansbilleder

DR har talt med skolefotografen Edyato Sørensen, der oplyser, at der er flere og flere forældre, der ønsker at redigere i deres børns skolefoto.

”Jeg redigerer hele tiden. Nogle forældre kan jeg overbevise om at lade være med at ændre for meget, men nogle forældre vil absolut have, at det skal ligne et maleri,” siger hun til DR.

Også forældre til børn i børnehaver og vuggestuer ønsker at redigere i billederne af børnene, så det ligner glansbilleder.

Må vi se dit skolefoto?

Hvad synes du om forældre, der ønsker at ændre i billederne af deres børn? Og vil du – ligesom politikere – dele et foto af dig selv, for at sige: Vi er, som vi er?

Del din mening – og dit skolefoto på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK HER

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/2471548229560107?__xts__[0]=68.ARBrSFjy98WwSYHp-N8eMK8cJvzrpV98eUER9iHHzjJ1zV4fBLb35IfJXX-Dexf_Y1JhLsuEVoDv8HM_KrYB0QJu-waGZUXbag5SRtEsnJg0S9qWjaZMRjwvlNWpLvVFdYFxPZ6P7yT-ol9VUjQxda_m1P10zTsxhxDoqi81SKhfVfjocX4kBJXGt1I989eeYlI8ru3UAHNBPY8RE12bHknsvnsYN_mYNHJLxxA3jsAjNKhAH-MO4HnLUr6T1cwBHeYG5Dg4KDbz_FjyP_uloZY_ebVRPYFwophOPZVVPfzw-baW-fJ6GyV31ex3Hm6vInpnDIAnmD4RP93dLAnut88iog&__tn__=-R

Først publiceret: torsdag 17. oktober 2019
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 15:22

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.